sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Pizzaa Nykissä: Grimaldi´s ja Bravo Pizza

Amerikan reissumme ovat nähtävästi painottuneet kaikkein eniten hampurilaisiin, mutta tällä reissulla maistoimme jopa kahdesti pizzaakin. Tavoite oli kolmessa, mutta perinteinen newyorkilainen juustopizzaslice jäi tällä kertaa puuttumaan. Sen sijaan kävimme edellisen kerran yllättäjäpaikassa Bravo Pizzassa toistamiseen ja kokeilimme kaupungin parhaimmaksi pizzeriaksi valittua Grimaldi´sia Brooklynissa.

Aloitetaan Grimaldin pizzasta. Oletimme, että vaikka paikka on varsin suosittu ja jonotusajat kuuleman mukaan pitkiä, ei tavallisena keskiviikkoisena iltapäivänä ole pelkoa jonoista. Olimme väärässä, sillä jono oli saapuessamme jo rakennuksen pituinen. Meillä oli kuitenkin kaikki maailman aika, sillä ohjelmassa oli vain siirtyminen lentokentälle illalla ja kotiinpaluu. 
Jonossa oli hyvää aikaa miettiä millaisen pizzan tilaisi. Olin tutkinut asiaa jo etukäteen netistä ja vaihtoehdot menevät jotakuinkin näin: 1) päätetään onko pizza normaali tomaattikastikkeinen vai valkoinen, 2) päätetään pizzan koko (me otimme pienimmän, sillä se oli 1-2:lle ja seuraava koko 3-4:lle), 3) valitaan täytteet.

Olin jo päättänyt puolestamme, että pizza oli pieni ja normaali ja täytteinä olisi italian sausage (tietenkin, koska olen tehnyt sillä nimellä pizzaa itsekin ja nyt pääsi katsomaan mitä se oikein tarkoittaa), aurinkokuivattu tomaatti ja extra basilika.

Ravintolan portsari kiersi jonon läpi kyselemässä seurueiden koot ja aina kun joku poistui ravintolasta, huudettiin seuraava oikean kokoinen seurue sisään. Lopulta jonottamiseen meni vain puolisen tuntia, mikä oli kyllä sekin ihan tarpeeksi viiltävässä tuulessa ja kylmyydessä, ei sillä. 

Saimme paikat toisesta kerroksesta ja salin puolelle olevasta ikkunapöydästä ja olimme varsin tyytyväisiä. Tilasimme suunnittelemani pizzan lisäksi lasilliset viiniä ja saimme hauskat juomalasin malliset pienet lasit. Pizzan saimme eteemme noin puolessa tunnissa ja se aseteltiin hauskasti (ja välttämättömästi) telineelle, josta slaisseja sai nostella omalle lautaselleen. Itse pizza oli hyvää ja täyttävää, vaikka siinä olikin ohut pohja eikä liikaa täytteitä. Emme jaksaneet syödä kahdestaan kokonaista pizzaa vaan taisi jäädä jopa melkein kolmasosa syömättä. Harmi kyllä.Pieni miinus tulee siitä, että pizza oli hieman paistunut liikaa ja osa basilikoista oli kärähtänyt ja reunoja oli selvästi leikattu (palaneet pois). Mutta kokonaiskokemuksena Grimaldi´s oli erittäin hyvä. Siihen, että onko se New Yorkin paras pizzeria, on hankala sanoa mitään kun en ole kovin montaa testannut :)Ensimmäisenä iltana liikuimme Bryant Parkin ja pääkirjaston liepeillä ja muistimme, että olimme edellisellä reissulla pujahtaneet satunnaiseen pizza-paikkaan sisälle ja yllättyneet todella iloisesti. Muistimme sijainnin kuin olisimme käyneet siellä eilen ja paikka paljastui Bravo Pizzaksi.

Harmikseni en löytänyt tiskistä samaista pizzaslaissia kuin edellisellä kerralla, mutta otin pinaatti-tuoretomaatti -palasen ja se oli myös todella hyvää. Pizzat ovat valmiiksi leivottuja ja esillä tiskissä ja asiakkaan ostaessa ne lämmitetään uunissa (tosin edellisellä kerralla pizza taisi olla juuri uunista tullutta, kun kävimme päiväsaikaan). Silti pizza on tosi hyvää ja sopii välipalaksi/lounaaksi erinomaisesti. 8 kommenttia:

 1. Tosi hyvältä näyttää vaikka pikkusen mua hymyilytti tuo reunan leikkaaminen... sattuu sitä paremmissakin piireissä ;) Meillä täällä tarjoillaan pizza sillä lailla, että tarjoilija tuo pizza-slizen kerrallaan ja pizzaa pidetään lämpimänä jossakin muualla ;) Alussa mua ärsytti se, että "joutui keskittymään siihen, että tuoko ne lisää" mutta.. kyllä ne seuraa ja tuo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista! Enpä ole koskaan törmännyt tuollaiseen käytäntöön, että pizza on jossain jemmassa. Miten siitä tietää, montako palaa on enää jäljellä? :D

   Joo vähän itseäkin huvitti kun alettiin tarkemmin katsomaan, että hei tässähän on selkeesti veistelty pahin palanut reuna pois ;)

   Poista
 2. Olen syönyt Grimaldin pizzaa Brooklynissa asuessa,ei hullumpaa,mutta vielä parempi on Di Faran pizza,myös Brooklynissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä! Seuraavalla kerralla (aina on pakko olla seuraava kerta ;) kokeilemme sitten sitä!

   Poista
 3. Ei se pizzan jemmaaminen keittiöön jonnekkin lämpimään minusta ole edelleenkään parhain vaihtoehto mutta niin se täällä menee.. on sitä palvelua. Lisäksi, joskus ne vielä "tietää vähän paremmin" siellä ravintolassa kuin asiakas, eli jos tilaa vaikka kaksi isoa pizzaa, ne tekee vaan yhden kun niillä on parempi tieto ettei nuo kumminkaan kahta jaksa syödä :D alussa ärsytti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no jopas! Siellähän on hauskoja pizzakäytäntöjä :) Kyllähän sellainen alkaa ahdistamaan, jos ruokaa on paljon eikä sitä jaksa millään syödä. Ja vaikka se tilatessa aina tuntuu siltä, niin eipä ole koskaan loppunut ruoka kesken ravintolaillallisen :)

   Poista
 4. Pretty! This was an incredibly wonderful post.
  Many thanks for supplying this information.
  Check out my web-site : tmj appliances

  VastaaPoista