torstai 3. tammikuuta 2013

Pehmeä pinaattikeittoPinaattikeittoa pakkasen keskelle! Tai mitäs minä mitään Suomen pakkasista tiedän, kun en ole vieläkään kotona (tämä on vain ajastin joka puhuu). Mutta jos siellä sattuisi olemaan kylmä, niin pinaattikeitto lämmittää :)

Sulata kattilassa 3rkl voita. Lisää jauhoja 3 rkl ja kypsennä niitä hetki (älä kuitenkaan anna ruskistua). Lisää 1l täysmaitoa vispilällä sekoittaen. Älä lisää kaikkea kerralla vaan kaada aluksi esim 1dl kerrallaan, niin keittoon ei tule paakkuja. Vaihtoehtoisesti maidon voi kuumentaa ennen lisäämistä.

Anna keiton kiehua hiljalleen viitisen minuuttia. Lisää 150g pakastepinaattia. Mausta 1tl sokerilla, muskottipähkinällä ja valkopippurilla. Lisää lopuksi vielä tarpeeksi suolaa ja maista keittoa. Itse lisäsin mausteita vielä tuplasti lisää ja suolaakin laitoin reippaasti, sillä muuten keitto on melko mauton.

Tarjoile keitetyn kananmunan kera.

2 kommenttia:

  1. Lidlistä löytyy pinaattikeittoa euron rasioissa. Nukettaminen mikrossa vie pari minuuttia. Vaivattomin ratkaisu... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti vaivattomin! Itse olen syönyt nyt laskujeni mukaan seitsemän lentokoneateriaa puolentoista viikon sisään ja siinä on makuhermojeni mukaan ehkä kuusi valmisateriaa liikaa, joten joutunen väsäämään pinaattikeittoni itse lähitulevaisuudessa ;)

      Poista