keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Pähkinäkastike sushilleSekä Miamissa että New Yorkissa oikein vilisi sushi-baareja ja ruokakaupoissa myytiin useita erilaisia valmiita sushi-bokseja. Siltikään minä, sushin ystävä, en saanut maistettua niistä yhtään. Jotenkin aina päädyimme syömään hieman raskaampaa ruokaa tai jotain muuta. Kummallista! Siksi oli ihan pakko tehdä sushia heti, kun pääsimme kotiin (yleensä teen lomamatkan jälkeen jotain kunnon perinteistä kotiruokaa).

Eipä näissä susheissa mitään uutta ole, sillä halusin tehdä mahdollisimman yksinkertaisia makirullia, joita olisi helppo syödä (mielestäni kaiken muun sushin syöminen vaatii jo hieman taitoa ja hermoja). Toisissa on sisällä limellä marinoituja katkarapuja, marinoituja porkkanoita sekä wasabimajoneesia ja toisissa kurkkua, limellä marinoitua avokadoa sekä taasen wasabimajoneesia.

Halusin kuitenkin kokeilla edes jotain uutta, joten tein sushille kaveriksi pähkinäistä kastiketta. Se olikin piristävä uutuus meidän sushi-pöydässä ja teemme sitä varmasti jatkossakin. Yksi ongelma kastikkeessa on: se vaatii välillä sekoittamista, ettei päällä ole pähkinäkerrosta ja alla kaikki muu. Tai voihan olla, etten vaan osaa tehdä tällaisia kastikkeita. Hyvää se kuitenkin oli :)

Sekoita keskenään 2 rkl pähkinävoita (minulla oli sokeroitua), 3-4 rkl soijakastiketta sekä 1 rkl ruskeaa sokeria. Lisää vettä haluamasi määrä, jotta kastikkeesta tulee ohuempaa. Itse käytin 5-6 rkl vettä.


2 kommenttia:

  1. Mä menin ja esitin blogissani sulle haasteen: http://kookistakajahtaa.blogspot.fi/2013/01/haaste.html :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos, laitetaan to do -listalle! :)

      Poista