keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Meksikolainen x 3

Miami - New York -reissun aikana tuli syötyä yllättävän paljon meksikolaista: kolmesti! Ensimmäinen paikoista, se paras, oli meksikolainen ravintola Key Westissä (Old Town Mexican Cafe). Muut olivat pikaruokaloita.

Aloitetaan siis parhaasta! Päädyimme meksikolaiseen ravintolaan avoimen terassin ansiosta, sillä vaikka kaupunki oli hyvin rento lomafiiliksinen paikka, oli sen ravintolat pääasiassa sisätiloissa. Ja me halusimme imeä kaiken valon ja auringon lämmön! Terassilla tepasteli vähän väliä kanoja ja kukkoja, jotka tulivat terassin aidan aukoista läpi. Key Westissä näkyi kaikkialla irrallaan eläviä kanoja ja kukkoja!Tilasimme kalatacoja ja pulled pork burgerin. Alkupaloiksi saimme talon puolesta nachoja ja tomaattisalsaa. Salsa oli niiin hyvää, että ahmin sitä mahan melkein täyteen. Siinä maistui niin ihanasti korianteri, että olisin voinut syödä pelkästään salsaa ja nachoja (jotka nekin oli jotain muuta kuin valmista pussikamaa).

Tacot olivat myös hyviä, mutta olin tosiaan vetänyt salsaöverit ja jaksoin syödä harmittavat vähän itse tacoja. Sen muistan, että niiden välissä ollut guacamole oli myös erittäin hyvää. Sen sijaan en koskaan voi ymmärtää sitä, miksi ruokien lisukkeina pitää olla mautonta riisi+papu-juttua. Se jää aina lähes kokonaan syömättä.Pulled pork burger oli myös hyvää ja maistoin sitä itsekin, mutta ilmeisesti salsa vei kaiken huomioni enkä muista tarkemmin millainen burgeri oli. Sen sijaan muistan kyllä jälkkärin: tietenkin key lime pie! Voisiko Key Westissä käydä ilman klassikkopiirakkaa? No ei! Mahan vetoisuutta uhmaten otimme yhden palan puoliksi ja se olikin varsin riittävä kahdelle. Pala itsessään ei ollut suuren suuri, mutta sitäkin täyttävämpi! Ja ihanan viileä, melkein kohmeinen. Se oli sopivan kirpeä ja makea ja pohja taas pehmensi yhdistelmää. Key lime pie menee kotikeittössäkin kokeiluun!Toinen meksikolainen oli Newarkin lentokentällä. Paikan nimi oli Qdoba ja se oli itselle tuntematon ketju. Tilasimme kaksi kertaa kolme tacoa, toiset pulled porkilla ja toiset grillatulla kanalla. Ylimääräiseksi lisukkeeksi otimme guacamolea (kanaan) ja juustoa (possuun). 

En ole syönyt rapeakuorisia tacoja aikoihin ja pelkäsin homman menevän pelkäksi murujen keräilyksi lautaselta (siis muoviboksista). Homma kuitenkin toimi paremmin kuin muistelin ja tacot päätyivät suoraan suuhun ilman kiertoteitä. Maku oli ok, sellainen, mitä pikaruokalalta voi odottaa. Guacamole oli hyvää!Kolmas kertamme oli uusintakierros Chipotle Mexican Grillissä. Olimme käyneet Empire State Buildingin viereisessä ketjumeksikolaisessa jo vuosi sitten, kun astuimme ulos useamman tunnin turistikierrokselta kahden tunnin jonotuksineen. Nälkä oli valtava, mutta niin oli meksikolaisen annoksetkin. Tosin emme muka muistaneet sitä ja tilasimme taas molemmille omat burritot...

Burrito ilman varsinaista burritoa (burrito bowl)

Pikaruokalaksi Chipotlen ruuat on mielestäni raikkaita ja hyviä. Ja paikka on molemmilla kerroilla ollut ihan täynnä. Ruoka tilataan "liukuhihnan" toisesta päästä ja matkan varrella kerrotaan kaikki mitä burriton (tai muun) sisälle haluaa. Taisimme taas ottaa lisähinnasta guacamolea (miksi se ei missään kuulu hintaan kun se on kuitenkin olennainen osa ruokaa?).

Päädyimme tälläkin kertaa istumaan ikkunan edustalla olevalle baaritiskille, koska muualle ei ole vielä tähän mennessä mahtunut. Siitä on kyllä varsin kiva seurailla Empirelle lipuvaa jonoa, ja varsinkin tällä kertaa vielä kirpeässä pakkassäässä. Moni vilkuilee ravintolan sisällä herkuttelevia ihmisiä ja varmaan suunnittelee haukkaavansa burriton kunhan pääsee ikuisuuksia kestävästä jonosta eroon. Sääliksi käy niitä jonottajia, niillä on vielä tuntien jonotus edessä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti