perjantai 25. tammikuuta 2013

Mansikkajuustokakku keskellä talvea



Mansikka kuuluu olennaisesti kesään, mutta kuka jaksaa odottaa mansikkakakkua enää puolta vuotta? Tämä ei tosin ole perinteinen mansikkakakku, vaan hyytelökakku jossa on mm. mascarponejuustoa ja valkosuklaata.

Koristeet tein uudella pursotinsysteemillä, jonka sain lahjaksi äidiltä. Kiitokseksi apinoin heti äidin tekemiä kakunkoristeita joulunseudulta. Reilua. Mutta kaunista! Ja vieläpä helppoa, kunhan vaan varaa tarpeeksi aikaa eikä ala sulattelemaan suklaita pari tuntia ennen varsinaista koristelua.

Kakku: Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (ja myös reunat halutessasi). Murustele esim. pakastepussin ja kaulimen avulla yksi pötkö minttu-dominoita. Painele muruset tiiviiksi pohjaksi vuokaan. En käyttänyt tässä voita, koska dominoiden täyte sitoo pohjaa mielestäni ihan hyvin.

Soseuta tasaiseksi n. 3dl pakastemansikoita. Sekoita mansikkakastikkeen joukkoon n. 1tl vaniljasokeria. Vaahdota 2dl kermaa ja sekoita siihen rasiallinen mascarponejuustoa. Juusto kannattaa notkistaa ensin toisessa astiassa ja sekoittaa siihen hieman kermavaahtoa ennen kuin lisää sen kerman sekaan. Seosta voi myös vatkata hieman. Lisää mansikkakastike.

Sulata 150g valkosuklaata ja anna hieman jäähtyä, mikäli se on kovin lämmintä. Lisää suklaa täytteen sekaan. Laita kaksi liivatelehteä kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kuumenna 2rkl laimennettua sitruunamehua ja lisää siihen liivatteet. Kaada liivate ohuena nauhana ja samalla sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappin hyytymään yön yli.

Koristeet: Sulata 50g tummaa suklaata. Pursota leivinpaperin päälle n. 5cm pituisia ja 3cm korkeita kieputuksia, esim päällekkäin meneviä ympyröitä. Anna jäähtyä vähintään muutama tunti. Kun suklaa on jähmettynyt, nosta varovasti lastan avulla irti ja aseta kakun reunoille. Koristele vielä mansikoilla.

9 kommenttia:

  1. oi heidi minkä oot menny tekemään!! minä just haluisin joko mansikkakakkua tai jotain juustokakkua ja sinä oot just yhistäny mansikan ja juustokakun..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, telepatiaa? Harmi, kun tämä kakku on jo syöty viime viikonloppuna ja ehkä et sieltä asti muutenkaan jaksais lähtee kakkukahveille. Mut teen tätäkin sit kun tuut käymään ;)

      Poista
    2. nojoo tosiaan! tätäKIN :D joudut tekee kaikkee hyvää kun tuun sinne...

      Poista
    3. Sun pitää tulla siis moneksi päiväksi :)

      Poista
  2. Blogissasi on monta hyvää reseptiä! Oletko kuullut reseptisivustosta Etsiresepti.fi?

    Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä omaan blogiisi tai muuten vain haluat löytää hyviä reseptejä, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

    Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat viikottain jopa tuhansia vierailijoita.

    Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

    Ystävällisin terveisin,

    Etsiresepti
    http://www.etsiresepti.fi/

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä! Kävin takautuvasti lukemassa USAn postauksiasi;tutuilla kulmilla olit pyörinut(mm,Little Havana;D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kävit lukee! Vanhoista tutuista kulmista on aina mukava nähdä kuvia :)

      Poista
  4. Tätä sain syyä rippijuhlissa; 3 Oli kyllä ihan sairaan hyvää! Yhteen kakkuun korvattiin mansikat vadelmilla ja sekin oli hyvää!

    Ihana resepti on, tulee varmasti tehtyä vielä useaan otteeseen tätä kakkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva kuulla, että kakku on maistunut muillekin :) Ja vadelmilla voisi kokeilla joskus itsekin, miksei muillakin marjoilla/hedelmillä, juustokakkuahan voisi syödä makunsa puolesta vaikka joka viikko ;)

      Poista