keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Kaurarieska, yllättävän hyvää!


Joskus yksinkertaiset asiat osoittautuvat niin hyviksi, ettei muuta tee juuri mieli. En tiedä perinneruuista kuten rieskoista yhtään mitään, mutta aloin väsäämään taikinaa näppituntumalla ja kaurarieskaa siitä tuli. Ainakin jonkinlaista. Herkullista ainakin!

Jos olisin leikellyt koko pellillisen rieskaa paloiksi ja jättänyt pöydälle, olisi se hävinnyt siitä päivän mittaan kokonaan. Onneksi säilöin sen jääkaappiin, niin siitä riitti vielä seuraavanakin päivänä. Parasta välipalaa pitkään aikaan!

Sekoita 6dl piimää, 2rkl hunajaa, 1tl suolaa ja 2dl kaurahiutaleita. Anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia. Lisää joukkoon yksi kananmuna ja 3dl vehnäjauhoja. Anna tekeytyä hetki.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa 12-14 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut hieman. Voitele valmis rieska voisulalla (n. 50g voita).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti