sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Intialaista New Yorkin Little Indiassa

Olen viime aikoina harrastanut silloin tällöin hot joogaa ja kaiken sen henkisyyden keskellä minulla alkaa aina tekemään mieli intialaista ruokaa. Se ei ole ehkä joogan tarkoitus, mutta jokaisen tunnin jälkeen mieleeni muistuu se, että Oulusta saa ihan hyvää intialaista ruokaa ja yksi paikka on vielä testaamatta.

Tällä kertaa testattiin kuitenkin New Yorkin intialaista ruokaa. Idea oli miehen ja minä kannatin ehdottomasti. Ajoimme metrolla Queensin puolelle Jackson Heightsiin eli Little Indiaan ja lähdimme kävelemään paikan ostoskadulta vaikuttavaa tietä.

Kohtasimme heti intialaisia herkkuja myyvän "grillin" sekä myöhemmin useita eri ruokapaikkoja. Kadun varrella ei oikeastaan ollut muita ravintoloita kuin intialaisia, joten valinnanvaraa oli. Monissa paikoissa oli lounasaikana buffet ja hinnat olivat jotakuinkin alle 10$ per henkilö. Kaduilla leijaili ihanan mausteinen tuoksu!

Valikoimme ravintolan ihan summassa, sillä ulospäin oli nähtävillä vain yksi ikkuna ja paikat avautuivat paljon suuremmiksi sisältä päin. Usein ruuat oli kuitenkin aseteltu ikkunan edustalle, joten buffettia pääsi ihailemaan jo ulkoa käsin.Valitsemamme paikka saattoi olla nimeltään South and North Indian Cuisine, mitään parempaakaan nimeä en paikan ikkunassa huomannut. Ravintola oli sisältä yllättävän iso ja salimainen ja olimme osan ajasta ainoat asiakkaat. Buffetin hintaan kuului vesi, mutta pöytään ei tuotu vesikannua vaan tarjoilija kävi vähän väliä täyttämässä vesilasejamme. Tosin kerran ehdin juoda lasini tyhjäksi mausteisen ruuan vauhdittamana ja jouduimme käymään pyytämässä lasin täyttöä.Itse ruoka oli varsin hyvää ja ihastuin erityisesti hieman kirpeähköihin lettuihin, joiden nimeä en nyt kuolemaksenikaan muista. Pakko selailla intialaisia keittokirjoja ja etsiä ohje (tai mikä parempaa auttakaa joku joka tuntee paremmin intialaisia ruokia!). Lettujen kanssa oli jonkinlaista vihannescurrya, tai sitten minä olin ainoa joka söi niitä yhdessä.Jälkiruokana oli erittäin makeaa vaniljaista vanukasta, jonka seassa oli hedelmänpaloja (ja lisäksi hedelmäsalaattia). Ostin melkein vuosi sitten itämaisesta ruokakaupasta jauhemaista vanilla custardia, jota en ole oikein osannut käyttää mihinkään, mutta nyt tajusin, että siitä tehdään tämän tyyppisiä juttuja. Menee kokeiluun, kun seuraavan kerran kokkaan intialaista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti