lauantai 12. tammikuuta 2013

El Rey de las Fritas (Little Havana)

Miamin keskusta vaikuttaa hieman tylsälle paikalle, sellaiselle joka voisi olla missä tahansa päin maailmaa: pilvenpiirtäjiä, toimistorakennuksia ja pieniä liikkeitä harvakseltaan niiden alakerrassa. Suuntasimme heti minikierroksen jälkeen paljon mielenkiintoisemmalta kuulostavaan kaupunginosaan: Little Havanaan.

Lattarifiilis kohtasi meidät välittömästi, vaikka tietenkin oikeasti Havannassa vierrailleina oikeampi nimitys paikalle voisi olla Little Latin-America tai jotain sellaista. Noh, ei siitä sen enempää ja mikäli kiinnostaa, niin Miamin keskustasta voi lukea lisää täältä ja Little Havanasta täältä.

Little Havanan pienen kierroksen jälkeen olimme nälkäisiä ja suuntasimme normaalien turistipolkujen ulkopuolelle ja jatkoimme Calle Ochoa enemmän länteen päin. Siellä kohtasimme piakkoin paikallisen ostarin ja sieltä bongasimme ravintolan nimeltä El Rey de las FritasFrita oli minulle tuntematon ruokalaji, joten painelimme sisään ja selailimme muodon vuoksi hetken ruokalistaa baaritiskillä, mutta päädyimme kuitenkin fritas-sivulle. Valikoimme molemmat fritat juustolla ja siirryimme pöytään odottamaan.Paikka oli ihanan kitsi, juuri sellainen, mistä pidän. Muut asiakkaat olivat luonnollisestikin lähes poikkeuksetta espanjankielisiä, eivätkä tarjoilijatkaan puhuneet juuri muuta. Mekin vaihdoimme hyvin pian espanjaan.

Itse frita oli vähän niin kuin hampurilaisen ja sloppy joen risteytys, jonka sisällä oli vielä tulitikkumaisia sipsejä. Annos vaikutti hyvin yksinkertaiselta, mutta oli erityisesti chilikastikkeen kera todella hyvää. Muistelen, että Meksikossa olen syönyt hodarin, jonka sisällä oli myös näitä samoja sipsejä. Erikoista, mutta periaatteessa ihan toimivaa.Kotimatkalla piipahdimme paikalliseen ruokakauppaan ja ostimme chili-, bbq- ja muita maustejuttuja ja kihisen jo innosta päästä käyttämään niitä. Olisin voinut tuoda mukanani vaikka koko maustehyllyn, kun en ollut ihan varma, mitä kaikkea Suomessa myydään (todennäköisesti ei juuri mitään tai jos myydäänkin niin moninkertaisella hinnalla, nämä maksoivat dollarin tai kaksi). Harmi, että matkalaukussa on aina rajallinen tila!

4 kommenttia:

 1. Kävittekö Miamin eteläpuolella latino-ostarissa? En muista sen nimeä, ikävä kyllä, mutta olipa melkoinen pläjäys sitä kulttuuria, olimme varmasti ainoat niin kalmankalpeat siellä:D Mutta paras food court siellä oli, mahtavia ruokia tarjolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei käyty varmaan niin etelässä, kun tää ostari oli siis sellainen pieni ulkoilmajuttu, et periaatteessa vaan pieniä liikkeitä rivissä. Tää oli siis siinä Calle Ochon varrella. Mutta oltiin kyllä mekin ainoita kalpeita tuolla :D

   Ainoa varsinainen mall missä käytiin oli Dolphin Mall ja sekin taitaa olla Miamin länsipuolella. Se oli kyllä kans kokemus ja syötiin kyllä hyvää kiinalaista siellä food courtissa!

   Poista
  2. Miamin pohjoispuolella on hieno mall, Aventura Mall. Siellä käytiin päivittämässä pikkupojat amerikan kuteisiin vuonna 2004, ekalla reissulla:D

   Poista
  3. Me ei käyty siellä kun arvottiin sen ja Dolphinin välillä ja sitten ajattelin, että Aventura on liian hieno ja halusin jonnekin "tavallisen kansan" ostarille kuluttamaan pilvistä päivää. Se oli kyllä kokemus, tunteja kestävine bussimatkoineen :)

   Poista