maanantai 21. tammikuuta 2013

Cajun Chicken Sandwich


Kävimme Miamin reissulla Little Havanan kaupunginosassa (missä herkuttelimme fritalla) ja kun tielle osui paikallinen ruoka- tai sekatavarakauppa (Family Dollar), oli sinne pakko kipaista pikaisesti. Ja suoraan maustehyllylle tietty. Mukaan lähti joitakin kastikkeita, kuten näissä leivissä käytetty chilikastike wingseille sekä purkillinen cajun-mausteseosta. 

Olen aina virheellisesti luullut cajun-mausteen olevan meksikolaista (ehkä auttaisi, jos olisi kuullut joskus lausuttavan mausteen nimen ääneen), mutta ystäväni google kertoi sen olevan Yhdysvaltojen eteläosien ranskankielisen väestön mauste (erityisesti Louisiana). No hyvin se passasi kuitenkin näihin Amerikkaa ja Meksikoa yhdisteleviin leipiin!

Limemajoneesi: Sekoita keskenään 2rkl majoneesia, hieman raastettua limetin kuorta, hieman limetin mehua, suolaa ja sokeria. Mikäli teet leipiä useammalle kuin kahdelle, kannattaa majoneesin määrää ehdottomasti lisätä.

Kana: Tee kanafileitä 1/2 - 1 per syöjä, fileen koosta riippuen. Sekoita lautasella 2rkl maissitärkkelystä ja 1/2rkl cajun-mausteseosta (riittää noin kolmeen fileeseen). Kääntele kanafileet jauhoseoksessa. Kuumenna pannussa öljyä ja paista fileisiin ruskea pinta. Laita fileet uunivuokaan ja kypsennä vielä 200 asteisessa uunissa kypsäksi (noin 20min).

Leivät: Paista pannulla kaksi pekoniviipaletta per leipä. Paista pekonit aivan rapeaksi ja nosta talouspaperin päälle valumaan. Viipaloi avokadoa ja purista päälle limetin mehua. Viipaloi tomaattia sekä kanafileet. 

Paahda paahtoleipää kolme kappaletta per sandwich. Laita alimmalle leivälle sipaisu majoneesia, frisee salaatin lehtiä, kanafilesiivuja, hieman chilikastiketta (wingseille tarkoitettua tai jotain muuta) sekä muutama tomaattisiivu.

Laita toinen leipä päälle ja sivele taas majoneesilla. Lisää kaksi pekonisiivua, avokadonviipaleita sekä pieni kourallinen tuoretta korianteria. Laita päällimmäinen leipä paikalleen (jos majoneesia on, sitä voi myös sivellä sen alapuolelle, jotta se pysyy paremmin paikallaan), leikkaa leipä kulmittain kahtia ja lisää puolikkaisiin katkaistut varrastikut tms. pitämään osat paikallaan.

Ps. kanafileitä kannattaa tehä samalla kertaa enemmän, sillä niistä voi tehdä seuraavana päivänä vaikka pastakastiketta, kun lisää tomaattikastikkeen kanapalojen sekaan :)

4 kommenttia:

  1. Onpa kielenvievän näköinen eväs!

    VastaaPoista
  2. Kanaleivät ovat hyviä! Meilläkin tehtiin yhtenä iltana tällaista, joskin köyhän naisen versiona verrattuna sinun meheviin leipiisi: broiskufile, paholaisenhilloa, paahdettua sipulia ja vuohenjuustoa. Maistuivat nekin, mutta maistuis tämäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paholaisenhillo ja vuohenjuusto, ah! Ne ei ole koskaan mitään köyhiä versioita ;) Pitäiskin keitellä hilloa joku päivä!

      Poista