sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Bagelit lohitahnalla


Amerikkalaishenkisen kahvitteluhetken suolaisena osapuolena oli lohitahnalla päällystettyjä bagelin paloja. Tämän tyyppiset tarjoamiset ovat käteviä silloin, kun bageleita on huomattavasti vähemmän kuin syöjiä tai kokonainen/puolikas bagel per syöjä olisi hieman liikaa. Yhdestä bagelista saa kahdeksan suupalaa, joten periaatteessa siitä saisi tarjottavaa vaikka kahdeksallekin.

Lohitahna: Pilko 100g kylmäsavulohta pieniksi paloiksi. Silppua myös ruohosipulia n. 1/2 dl verran. Sekoita keskenään 100g philadelphia-juustoa (tai muuta maustamatonta tuorejuustoa) ja 75g pehmeää vuohenjuustoa. Lisää lohi ja ruohosipulisilppu ja mausta mustapippurilla ja tarpeen mukaan suolalla.

Kokoaminen: Halkaise bagelit kahtia ja paahda esim. leivänpaahtimessa. Tahna riittää 1,5-2 bageliin. Leikkaa jokainen bagelin puolikas neljään osaan. Pyöräytä lusikalla jokaisen bagelinpalan päälle kasa tahnaa.

2 kommenttia:

  1. Rakastan kaikkia tahnoja, siis ne on parhaita :) Tein itse eilen tonnikalasta tahnaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tonnikalatahnakin on ihanaa! Ja tahnat yleensä :) Niitä tulee vain tehtyä liian harvoin!

      Poista