maanantai 31. joulukuuta 2012

Vuoden parhaat herkuttelut

Vuosi vaihtuu tänään hieman erilaisissa merkeissä kuin yleensä, sillä olen ensimmäistä kertaa uutena vuotena ulkomailla. Viime vuonna vietimme ihanat uuden vuoden tuparit ja melkein olin jo haaveillut järjestäväni samanlaiset bileet joka vuosi. Mutta ei voi mitään, nyt täytyy vaihtaa vuotta Times Squarella ;)

Vuoden lopuksi on ihan paikallaan miettiä kulunutta vuotta ja koska tämä on ruokablogi, pohditaan täällä mitä kaikkea hyvää on tullut kokkailtua. Tässä siis jokaisen kuukauden paras itse kokkaama herkuttelu!


1. Tammikuu: Iskender-kebab. Jos ei pääse Berliinin kebabeja nautiskelemaan, on seuraavaksi paras vaihtoehto jokin hyvä turkkilainen a la carte -ravintola. Kolmanneksi paras vaihtoehto on tehdä kebabit itse. Ei ole vaikeaa, vie vaan vähän aikaa. Kebab ja salaatti, nam!2. Helmikuu: Chimichurri-kastike. Kun selasin näitä läpi, päätin heti tehdä chimichurria mahdollisimman pian uudelleen. Siinä on kastike minun makuun! Ja sopii mille tahansa lihalle, kanalle, varmaan kalallekin. Ja jopa hampurilaisen väliin (pakko tehdä chimichurrihampurilaisia!).
3. Maaliskuu: Pulled Pork. Tämä on oikestaan paras oivallus: pulled porkista saa vaikka minkälaista ruokaa ja edullisesti. Kun kerran tekee palan, riittää siitä koko viikoksi. Sopii mm. hampurilaisiin, vietnamilaisiin patonkeihin tai rulliin, quesadillojen täytteeksi, ihan vain muusin kera...
4. Huhtikuu: Meksikolaiset fajitakset. Rakastan guacamolea ja kirpeähköä pebreä. Meksikolainen ruoka on muutenkin himotuslistalla lähes jatkuvasti. Erityisesti jos jaksaisi aina väsätä aidomman oloista meksikolaista eikä sortuisi mihinkään texmex-valmishöpötyksiin...
5. Toukokuu: Pollo Saltado. Ehkä parasta kanaruokaa ikinä. Tässäkin on monia elementtejä, joista tykkään hurjasti!
6. Kesäkuu: Romesco-kanaburgerit. Ensimmäinen grillikesä ja parhaimmat grillailut gourmetburgereiden hengessä.
7. Heinäkuu: Raikas perunasalaatti. Grilliteema jatkuu!
8. Elokuu: Nuudelikeitto. Syksyinen keittohimo iski ja monenlaista keittoa tuli laitettua (ja aika moni niistä oli tomaattikeittoja). Tämä oli kuitenkin helppo ja hyvä arkiruoka.9. Syyskuu: Vietnamilaiset patongit. Ei ole ihme, jos vietnamilainen ruoka jyrää maailmalla.


10. Lokakuu: Vietnamilaiset rullat. Niin sanoinko jotain vietnamilaisesta ruuasta? Itse veikkailen tästä uutta sushia. Tosin sushia valmistuu meillä edelleen useammin. Tammikuussa teen ihan varmasti rullia!11. Marraskuu: Kaliforniarullat ja chilikastike. Pakkohan tälle listalle on ottaa mukaan joku sushikokeiluista. Ja chilikastikke sopii sushin kanssa todella hyvin!
12. Joulukuu: Amerikan pikkujoulujen mozzarella poppersit. Tähän liittyy olennaisesti se itsetyytyväisyys, että onnistui kypsentämään jotain öljyssä. Hyvä minä!Hyvää ja herkullista uutta vuotta kaikille!!

3 kommenttia:

  1. Kiitos samoin sinne ison meren taakse, ottakaa ilo irti New Yorkin uudesta vuodesta!

    VastaaPoista
  2. Vai Times Squarella... ihan tylsää varmaan :)) Onnea ja iloa alkaneelle vuodelle!!!

    VastaaPoista