perjantai 28. joulukuuta 2012

Vinkkejä uuden vuoden juhliin

Viime uutena vuoten meillä juhlittiin samalla tupareita. Vieraita oli sen verran paljon ja osa tuli eri aikaan, että ainoa hyvä vaihtoehto oli pystyttää buffet-pöytä, jossa olisi tarjolla erilaisia juttua, joista jokainen voisi poimia omaan makuun ja ruokavalioon sopivat. Ruokatarjoilujen miettiminen oli kivaa puuhaa ja lisähaastetta toi se, ettei budjetti ollut mikään suuren suuri.

Tällä kertaa uuden vuoden bileitä ei ole, mutta tässä muutamia vinkkejä sellaisille, jotka aikovat jonkinlaiset juhlat järjestää:


- Hyviä buffet-pöydän tarjottavia ovat esimerkiksi salaatit, pizzat ja finger foodit. Uuden vuoden meininkeihin voisi sopia esim. aasialainen nuudelisalaatti tai aina yhtä hyvin kauppansa tekevä kanasalaatti a la Heidi.- Kaikesta voi tehdä minikokoisia: minisandwichejä, minipizzoja... Minikokoiset jutut näyttää pöydässä hyvälle ja jos ruokaa on paljon tarjolla, on pienet jutut kivoja että jaksaa maistaa useampakin tarjolla olevaa herkkua.- Omissa ideaalijuhlissa olisi tarjolla sushia. Sushi ja skumppa sopii mainiosti yhteen!
- Kaikki dipattavat jutut on kivoja. Varaa esim. erilaisia vihannestikkuja, sipsejä ja cocktaillihapullia. Tee useampaa erilaista dippiä.- Makealta puolelta kaikki söpöt, värikkäät ja hauskat jutut sopii uuden vuoden riehakkuuteen: macaronsit, kuppikakut ja viime uuden vuoden hitit: cake popsit! Talvella myynnissä olevat mansikat eivät ole kaikkein parhaimman makuisia, mutta jos ne dippaa sulatettuun valkosuklaaseen, niin kyllä maistuu!- Kattauksen osalta kannattaa miettiä, haluaako tarjoilla ruuat helposti kertakäyttöastioista, jotka eivät ole käytössä niin mukavia vai oikeista astioista. Itse olen päätynyt aina oikeisiin astioihin myös siksi, että kertakäyttöastioista tulee niin paljon roskaa. Ostin pari pakettia halpoja haarukoita ja skumppalaseja viime vuoden bileisiini ja nyt niitä voi hyödyntää muissakin juhlissa. Onnekseni minulla on astianpesukone, joten astioiden peseminen seuraavan päivänä ei aiheuta ylimääräistä stressiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti