keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Täytetty kalkkunarulla ja puolukkakastike



Joulu tuli meille karsittuna versiona jo viikkoa ennen varsinaista juhlaa. Kinkun korvasi täytetty kalkkunarulla ja muita jouluruokia pöydässä edustivat rosolli, lanttulaatikko ja lohihyytelö. Puolukkakastike on todennäköisesti kaikkein sopivin riistalle, mutta halusin tehdä sitä kalkkuna+karpalo -amerikkalaishengessä ja olihan se kivan joulunpunaista.

Täytetty kalkkunarulla: Leikkaa kalkkunan rintafile (800g) levyksi (leikkaa veitsellä kolmelta sivulta auki ja avaa kuin kirja). Rouhaise päälle suolaa ja pippuria. Levitä päälle puolisen purkkia pehmeää vuohenjuustoa, kourallinen rouhittuja saksanpähkinöitä ja toinen kourallinen pienittyjä kuivattuja aprikooseja.

Kääri kalkkuna rullalle ja sido kiinni paistinarulla. Paista rullaan ruskea pinta kuumalla pannulla. Siirrä rulla uunivuokaan ja lisää vuoan pohjalle 1-2dl vettä. Paista rullaa 175-asteisessa uunissa tunti ja tarkista onko kypsää.



Puolukkakastike: (katsottu mallia Savon Sanomien ohjeesta): Keitä kattilassa 2dl puolukoita, 1dl sokeria ja 2,5dl vettä. Kun neste on punaista, siivilöi se ja jatka pelkän mehun keittämistä. Lisää kattilaan 4dl vettä ja kaksi lihafondia sekä 1rkl balsamicoa.

Keittele kokoon (minä kiirehdin ja keitin liian vähän aikaa. Akuperäisen ohjeen mukaan kastikkeesta tulee lopussa tummaa ja kiiltävää). Kastiketta voi suurustaa esim. maizenan avulla (sekoita maizena pieneen määrään vettä ja lisää kattilaan).

6 kommenttia:

  1. Voi että se näyttää hyvältä! Tykkään kalkkunasta enemmäm kuin tavallisesta kinkkusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minulla kinkku meneen jouluisin kalkkunan edellen, mutta muutoin kalkkuna on aina ollut todella hyvää! Sitä pitäisi tehdä enemmänkin, eikä aina perus kanaa :)

      Poista
  2. Voi miten ihana ateria teillä onkaan ollut! Himoitsen edelleen tuota tässäkin näkyvää lohihyytelöherkkua ;P kyllä varmasti kelpasi aloittaa joulu näillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä herkkua, ja erityisesti se hyytelö ;) Ja lanttulaatikko, nam!

      Poista
  3. Tiedätkö muuten millaista kastiketta sopii hyvin kalkkunanlihan kanssa (paitsi puolukka)? Onko ruskeakastike ok?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itse kokeillut aikaisemmin siiderikastiketta, joka sopi kalkkunan kanssa hyvin. Sen ohje löytyis täältä http://makujakotoa.blogspot.fi/2011/12/siiderikastike.html. Mutta varmasti ruskeakastikekin on ihan hyvää ja sopii monen kanssa :)

      Poista