sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Tallinna: Must Lammas

Käväisimme pikaisesti marraskuun alussa Tallinnassa. Matkan tarkoituksena oli nauttia mahdollisimman monen eri ravintolan antimista, mutta viime hetken lentojen peruutus ja uusi reititys aiheutti sen, että ehdimme käytännössä syödä vain yhdessä ravintolassa. Mielessä oli pyörinyt sellaisia paikkoja kuin F-Hoone ja Sfäär, mutta aikataulusyistä söimme illalla vanhassakaupungissa. Kävimme kyllä pyörähtämässä F-Hoonessa ja siitä voi lukea hieman negatiivissävytteisen kertomuksen täältä.

Lauantai-illan sää oli kylmähkö ja aikamme kierreltyämme Koplissa, tuolla kyseisellä F-Hoone-keikalla sekä vanhassakaupungissa halusimme syödä jotain todella lämmintä. Lähipiiri oli suositellut Must Lammasta, joka on gruusialainen ravintola, joten lammas ja punaviini mielessä kipaisimme sinne.

Olimme liikkeellä aikaisin, joten ravintola oli vielä melkein tyhjä. Minä tilasin gruusialaista lammaspataa ja mies otti jonkun grillikokoelman, joka myöhemmin näytti olevan ravintolan suosituimpia annoksia. Eikä suotta, sillä lautasella oli useampaa herkullista lihaa ja myös pavut saivat erityismaininnan mieheltä, joka ei erityisemmin pavuista perusta. Annoksen ainoa heikko kohta oli perunagratiini, joka oli ehkä hieman liian raakaa.Minun lammaspata oli suolaista ja lämmintä, hyvin siihen hetkeen sopivaa. Padassa oli enimmäiseen lammasta, mutta myös hieman perunaa, paprikaa, munakoisoa ja papuja. Annoksen kanssa ei tullut mitään lisuketta, joten söin sitä alkupalaleivän kera. Alkupalalla tarjottu gruusialainen leipä ja valkosipulinen tuorejuusto olivat kyllä herkullisia nekin.Oma ruokani oli siis hyvä, mutta mielestäni yllättävän arkinen ravintolaympäristöön. Lautasella oli lähinnä vain kasa ruskeaa mössöä. No eihän se makua haittaa, mutta kyllä minulle iski hieman annoskateus muiden ruokia katsellessa.

Jälkiruokani oli pahinta jälkiruokaa mitä olen pitkään aikaan saanut. Tässäkin tuli tehtyä ihan väärä valinta, sillä miehen vuohenjuustoinen creme brulee puolukkakastikkeella oli mitä parhainta (tosin ilmeisesti taso vaihtelee, kuuleman mukaan). Minä tilasin friteerattua gruusialaista juustoa puolukkakastikkeella. Ja mitä sain: kaksi isoa möhkälettä, joiden ympärillä oli rutkasti taikinaa ja jotka maistuivat lähinnä pahoille kalapuikoille (missähän rasvassa ne oli friteerattu?). Ja puolukkakastike, se oli kuin kermaviilikastiketta, ei samaa kuin miehen annoksessa. Sain siis kalapuikkoja kermaviilikastikkeella. Jälkiruuaksi! Jäi syömättä. Itse juusto olisi ollut ihan hyvää, sillä kaivoin sitä paksun friteerauksen alta, mutta koska kastike oli huono, ei sitä pelkkää juustoakaan viitsinyt syödä.


2 kommenttia:

  1. Blogissani olisi sinulle pieni tunnustus. Ja mikäli et satu olemaan kiertokirjeihmisiä, älä huoli, en loukkaanu vaikka ketju katkeaisi... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, olen todella otettu! :) Ja taidan kyllä olla kiertokirjeihmisiä, joten jaan kyllä tunnustuksen eteenpäin :)

      Poista