perjantai 21. joulukuuta 2012

Punajuuri-focaccia



Kotiharmi oli tehnyt jokin aika sitten pizzahenkistä lohi-focacciaa ja mielenkiinto heräsi heti, kun samassa otsikossa näkyi sanat pizza, lohi ja focaccia. Sain siitä kipinän tehdä jääkaapin pohjalle hautautuneesta punajuuresta hieman vastaavanlaista versiota, vaikkakin omalla ohjeella. Minun oli myös pakko käyttää tähän 4,5dl maustamatonta jugurttia, kun se oli jo vanhenemisen kynnyksellä. Kaipa tällainen jouluhenkinen focaccia sopisi vaikka juhlapöytään.

Taikina: Lämmitä hieman maustamatonta jugurttia (4,5dl) vaikka mikrossa. Lisää siihen puoli palaa hiivaa, 2rkl hunajaa ja suolaa maun mukaan. Sekoita joukkoon n. 6dl jauhoja sekä 0,5dl oliiviöljyä.

Leivo taikinasta pari senttiä paksu lieriö. Anna taikinan kohota vähintään puoli tuntia.

Päälliset: Kaada kohonneen focaccian päälle hieman oliiviöljyä, rouhaise suolaa ja ripottele kuivattua timjamia. Raasta yksi punajuuri ja 75g pecorinoa. Lisää focaccian päälle.

Paista focaccia 200-asteisessa uunissa kypsäksi. Tarkkaa aikaa en muista, mutta kun juusto on hieman ruskistunut, on herkku valmis :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti