torstai 13. joulukuuta 2012

Pasta on parasta yksinkertaisena



Joskus käy niin, että olet laittanut ruokaa lähes koko päivän, mutta et pääse syömään sitä. Kuten silloin, kun juhlat siirtyvät yllättäen seuraavalle päivälle. Jotain ylimääräistä pitäisi siis alkaa kokkailemaan, jotain helppoa ja mitä löytyy jääkaapin jämistä.

Italialainen pasta on usein hyvin yksinkertaista, muutamasta raaka-aineesta rakennettua. Lisämausteena on usein hieno tunnelma, joten kokonaisuus on vertaansa vailla. Moni herkullinen pasta näyttää tylsälle, mutta lopulta sitä voisi syödä kilotolkulla. Minäkin tein tänään sellaista pastaa :)

Tilanne jääkaapissa: reilu puolikas rasia miniluumutomaatteja, kokonainen pecorino. Tilanne muualla: spagettia, valkosipulia, öljyjä. Suolaa ja pippuriakin löytyy! Mitä muuta täydellinen pasta vaatikaan.

Aloita pilkkomalla tomaatit pieniksi paloiksi. Raasta useampi valkosipulinkynsi, makusi mukaan. Keitä pasta ja lorauta sekaan hieman oliivi- tai avokadoöljyä

Kuumenna kattilassa n. 1rkl oliiviöljyä ja 1rkl avokadoöljyä. Kuullota valkosipuliraastetta hetki, korkeintaan minuutti, älä anna ruskistua. Lisää sekaan tomaattilohkot ja pyörittele niitä kattilassa hetki, ehkä puolisen minuuttia. Nosta kattila pois levyltä. Lisää suolaa ja pippuria.

Raasta pecorino- ja/tai parmesanjuustoa. Kaada tomaattikastike spagetin sekaan. Sekoita ja annostele lautasille. Lisää juusto.

Tällä kertaa erikoistunnelmaa toi se, että olin kattanut ruokapöydän jo juhlia varten ja laiskana en jaksanut purkaa sitä ja kattaa seuraavana päivänä uudelleen. Söimme siis sohvapöydän ääressä edellisen päivän punaviininjämiä litkien. Superia!


6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Me ollaan oikeassa yksinkertaisten pastojen kierteessä, kun ei olla viime aikoina jaksettu käydä kaupassa :)

      Poista
  2. Tämä pecorino on mulle ihan uusi juttu. Avokadopastan myötä sana on toki tuttu, mutta mitään kyseisestä juustosta en oikestaan tiedä! Omassa jääkaapissa kököttää kyllä parhaillaan parmesanjuustokäntty ja viereisellä pöydällä muutama pian nuupahtava tomaatti, hmm. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pecorino on minullekin uusi juusto ja vaikka olen tehnyt avokadopastaa jo useampaan otteeseen, tein sitä tänään ensimmäistä kertaa pecorinon kera. Minusta se maistuu hyvin samantapaiselle kuin parmesan. Oon nyt tehnyt tästä samasta pecorinon palasta jo vaikka mitä, mutta yhtä hyvin sopis siis parmesan :)

      Voi sun pitää alkaa heti pastan tekoon! Parasta ruokaa, mitä vähistä raaka-aineista saa :)

      Poista
  3. Näyttää ihanalta! :) Mulla palais pinna jos juhlat siirtyis ja koko päivän oisin kokannut .. huh :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi kaikki ruoka oli sellaista, että säily yön yli jääkaapissa ja kaikkea en sentään ollut ehtinyt tehdä :) mutta ei kyllä huvittanut enää tehdä lisääkään ruokaa!

      Poista