maanantai 10. joulukuuta 2012

Mozzarella poppers


Mozzarella poppersit oli pikkujoulujemme naposteluosaston parhaimmistoa. Olin niin ylpeä itsestäni, kun onnistuin kerrankin kypsentämään jotain öljyssä. Ratkaisukin oli varsin yksinkertainen: lämpömittari. Oikeaa lämpötilaa on muuten melko hankala arvioida, ainakin tällaisen amatöörin. 

Mozzarella popperseihin katsottiin mallia täältä

Aluksi: Tarvitset kolme lautasta, joihin jokaiseen tulee oma vaiheensa. Ensimmäiseen lautaseen tulee jauhoja (2/3) ja maissitärkkelystä (1/3). Itse käytin noin desin jauhoja ja puolikkaan maissitärkkelystä. Toiseen lautaseen tulee rikottua kananmunaa ja vettä. Käytin kaksi kananmunaa ja n. 3rkl vettä. Sekoita hyvin.

Kolmanteen lautaseen tulee korppujauhoja, suolaa ja valkosipulijauhetta. Käytin itse n. 1,5dl korppujauhoja, 0,5tl suolaa ja 1tl valkosipulijauhetta. Lisäksi tähän tarvitaan tietenkin ne mozarellapallot ja itse tein kahden paketillisen verran.

Kypsentäminen: Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa öljyä (minulla 6-7dl). Pidä kattilan kansi käden ulottuvilla, sillä jos rasva syttyy palamaan, pitää kansi lätkäistä välittömästi paikoilleen. Paloturvallisuussyistä ei kannata käyttää liesituuletinta.

Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Itse odotin, että öljy on 175 astetta ja sen jälkeen pienensin lämpötilaa, jotta öljy ei kuumenisi yli. 

Kokeile ensin yhdellä pallolla. Laske pallo öljyyn ja anna porista hetki. Tämä tarkoittaa n. 15 sekuntia ja sen jälkeen kannattaa jo nostaa sitä hieman reikäkauhalla ja katsoa miltä näyttää. Jos pinta on kullanruskea, on pallo valmis. Nosta talouspaperin päälle jäähtymään.

En mitannut itse kypsentämisaikaa, mutta se oli melko lyhyt. Joskus pidin palloja hieman pidempään, jolloin mozzarella alkoi tulla leivityksen läpi ja öljy alkoi hieman räiskymään. Siinä vaiheessa poistin pallot kiireen vilkkaa.

Nauti valmiit poppersit erilaisten dippien kera :)

4 kommenttia:

 1. Näyttävät hyviltä! Olenkin viime viikkoina suunnitellut valmistavani näitä itse. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä tykkäsin! Varsinkin erilaisten dippien kanssa :) Pitää tehdä pian uudelleen, kun kerta ovat näinkin helppoja tehdä.

   Poista
 2. Kaikki, jo ennalta hyväkin, muuttuu vielä paremmaksi, kun sen uppopaistaa ! :D Mutta terveellisyydestä joutuu kyllä tinkimään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Meidän keittiössä se terveellisyys ei ole yleensä ykköstavoite, niin kuin näistä ruuista voi ehkä päätellä :D No onneks ei ihan joka päivä näillä herkutella!

   Poista