perjantai 14. joulukuuta 2012

Melkoisen hyvä pizzakastikeKatsoin kerran Sikke, ruokaa rakkaudella -ohjelmaa ja siinä tehtiin ihanan italialaisia pizzoja kunnon uunissa. Uunia en tänne saa, mutta jos ainakin ohjelmassa esitellyn tomaattikastikkeen varastaisi... Tosin niin pitkälle en jaksanut mennä, että olisin katsonut ohjelman nettisivuilta tarkan ohjeen, mutta idea oli tämä: kastiketta ei kypsennetä ennen uuniin laittamista. Ohjelmassa perusteltiin asiaa sillä, että sehän kypsyy (ja mausteet avautuu) joka tapauksessa uunissa. Luulenpa, että teen kaikki pizzat tästä lähtien tällä kastikkeella!

Tomaattikastike: Varaa yhtä pizzaa kohden noin yksi tölkillinen kuorittuja tomaatteja. Käytin tässä kaksi tölkkiä ja kastiketta riitti juuri ja juuri kolmeen pizzaan, mutta enempikin olisi kelvannut. Kaada tölkin neste kulhoon ja nosta tomaatit leikkuulaudalle. Lohko tomaatit pieniksi paloiksi ja nosta kulhoon.

Mausta kastike haluamallasi tavalla. Itse raastoin mukaan muutaman valkosipulin ja silppusin kasan basilikan lehtiä muutamaan osaan. Lisäksi maustoin ruskealla sokerilla, merisuolalla, mustapippurilla, oreganolla sekä ripauksella chiliä. Lopuksi lisäsin vielä muutaman ruokalusikallisen oliiviöljyä.

Kastikkeeseen voi lisätä jäljelle jäänyttä tomaattien lientä halutessaan.

2 kommenttia:

  1. Tässä on kuulema kaksi koulukuntaa, toinen vannoo keitetyn ja toinen keittämättömän kastikkeen nimiin. Pitääkin testata tätä, jotta voin valita puolueeni ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen aina ennen keittänyt kastikkeen, jos olen halunnut tehdä oikein viimeisen päälle hyvää pizzaa. Taidan silti nykyään kuulua tähän keittämättömän kastikkeen koulukuntaan :) Toisaalta vaihtelu virkistää, joten sekin voi olla syynä!

      Poista