torstai 27. joulukuuta 2012

Lemon-Lime Macarons


Nämä ovat macaron-kokeilu numero kakkosen tuotokset: oikein kohonneita ja näyttäviä, hieman epätasaisia ja ei yhtä ihanan mantelisia kuin edelliset. Eli jotain hyvää ja jotain huonoa. Seuraavalla kerralla kokeilen jotain näiden kahden taikinan välimuotoa, joten toivottavasti saan sekä todella mantelisia että kauniisti kohonneita macaronseja.

Näissä oli kyllä sisällä todella makea täyte, joka ehkä dominoi makua kaikkein eniten. Täyte oli hyvin samantyylinen maultaan ja koostumukseltaan kuin täytekekseissä. Itse taikinassa oli tällä kertaa mantelijauheen sijasta mantelijauhoa, kun löysin sitä kaupasta. Värjäsin taikinan nestemäisellä keltaisella värillä, joten näköjään värin ei tarvitse välttämättä olla jauhemaista rakenteen säilyttämiseksi. 

Taikina (Maku-lehti): Sekoita keskenään 100g mantelijauhoa ja 90g tomusokeria. Jos käytät jauhemaista väriä, sen voi sekoittaa mukaan tässä vaiheessa (nestemäisen lisäsin ihan viimeisenä). Vatkaa kahta huoneenlämpöisen kananmunan valkuaista hetki ja lisää vähitellen 90g tomusokeria, koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Sekoita mantelijauhon ja tomusokerin seos valkuaisvaahdon joukkoon.

Pursota taikinasta 2e-kolikon kokoisia pyörylöitä leivinpaperin päälle pellille (tai macaron-matolle, kuten itse tein). Jätä leviämisvaraa ja kopauta peltiä pari kertaa pöytää vasten, jotta leivonnaisten mahdolliset huiput laskeutuvat (itsellä ne jäi silti, ensi kerralla kopauta kovempaa).

Anna pohjien levätä n. 30min huoneenlämmössä ennen paistamista. Paista 150-asteisessa uunissa 10-12min. Anna jäähtyä pellillä ja siirrä tasaiselle alustalle.

Lemon-lime täyte: Sulata vesihauteessa 130g valkosuklaata. Lisää joukkoon 1tl sitruunahunajaa. Raasta 1tl limetin kuorta ja purista 1tl mehua. Lisää ensin kuori (ja sekoita) ja sitten mehu (mehu jähmettää tahnan). 

2 kommenttia:

  1. Maistuin macarons Milanossa viime kesänä, ne olivat ihania! Mutta niiden tekeminen vaikuttaa aika vaikealta... en tiedä uskallanko kokeilla :P

    VastaaPoista
  2. Minusta niiden tekeminen on hieman haasteellista, mutta toisaalta ovat kyllä vaivan arvoisia. Ja jos ulkonäöllä ei ole niin väliä, niin sitten tekoprosessi ei ole niin stressaava :) Kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista