tiistai 11. joulukuuta 2012

Dippejä ruokapöytään!


Rennot pikkujoulut (tai muut juhlat, vaikka uuden vuoden sellaiset) suorastaan vaativat rentoa dippailuruokaa. Dippejä on helppo tehdä itse ja ne ovat paljon paremman makuisia kuin ne pussiversiot. Tein näihin kaikkiin (paitsi cheddariin) saman pohjan, jonka jaoin kolmeen osaan ja lisäsin jokaiseen omat mausteensa.

Dippien pohja: Sekoita keskenään 500g turkkilaista jugurttia, 150-200g majoneesia, sekä maun mukaan sokeria ja suolaa

Lime-dippi: Purista dippipohjan sekaan yhden limetin mehu ja raasta hieman kuorta. Silppua pieni nippu tuoretta korianteria ja sekoita mukaan tai lisää dipin päälle.

Homejuustodippi: Sekoita astiassa rasiallinen pehmeää aurajuustoa notkeaksi. Lisää dippipohja sekaan.

Makeachilidippi: Sekoita dippipohjan sekaan 1-2rkl balsamico-ketsuppia sekä makusi mukaan srirachakastiketta.Näiden lisäksi tein cheddar-dippiä, sillä se jotenkin kuuluu olennaisesti amerikkalaiseen teemaan. Amerikkalaiset käyttävät juustodippiä erityisesti varsisellerin kanssa, jota yleensä löytyy kaikista dippivalikoimista.

Oma kastikkeeni ei onnistunut kovin täydellisesti. Olen aikaisemmin tehnyt tämän dipin kermasta ja cheddar-sulatejuustosta. Sulatejuusto on kovin miedon makuista, joten en halunnut käyttää sitä tässä vaan ostin kimpaleen savu-cheddaria. Maku kyllä parani, mutta rakenteesta tuli todella tönkkö!

Kannattaa siis käyttää enemmän kermaa tai vähemmän juustoa. Jääkaapissa dippi oli mennyt ihan kovaksi ja lämmittäessäni sitä hieman se alkoi juoksettua. Nice. Tuli siitä kuitenkin ihan syötävää, kun hieman sekoitteli.

Cheddar-dippi: Raasta 100-150g cheddar-juustoa (suosittelen tuota 100g, koska itse käytin 150g). Kuumenna kattilassa 3dl kermaa ja lisää juusto. Kiehauta pieni hetki ja anna sen jälkeen jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti