lauantai 1. joulukuuta 2012

Chorizo-pasta



Ruuanlaitossa on se kiva puoli, että yksi asia johtaa yleensä toiseen ja lopulta ollaan jonkin (itselle) uuden jutun äärellä. Minun piti alunperin tehdä tavallista tomaattipastaa, mutta sitten muistin jääkaapissa lojuvat chorizon pätkän ja manchegon palan. Ja sitten pian ajattelin savupaprikajauheen sopivan niiden kanssa kuin nenä päähän. Ja ripaus chiliä ei ole koskaan pahitteeksi. "Hurjimman" oivalluksen tein, kun käytin kastikkeessa hilloa. Ajattelin persikkahillon sopivan hyvin sekä manchegon että chorizon kanssa, joten miksipä ei? Lisäksi makean ja suolaisen yhdistelmä toimii omalla kohdallani aina!

Silppua pari banaanisalottisipulia (tai yksi tavallinen) ja muutama valkosipulinkynsi. Lämmitä kattilassa savuchiliöljyä (tai tavallista) ja kuullota sipulit. Lisää sipuleiden sekaan 2-3rkl persikkahilloa (tai aprikoosi) ja kääntele pieni hetki. Lisää tomaatit. Itse käytin tähän yhden tuoretomaatin lohkottuna ja myöhemmin lurautin sekaan purkillisen tomaattimurskaa, mutta koko kastikkeen voi tehdä tuoreista tomaateista ja/tai tomaattimurskasta.

Mausta kastiketta pimentónilla (savupaprikajauheella, n. 1tl), chilillä n. 1/2tl ja suolalla. Keittele kastiketta kasaan puolisen tuntia. Sekoita kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Pilko 50g chorizo-makkaraa ja sekoita kastikkeen sekaan. Anna kastikkeen lämmetä.

Keitä kastikkeen kanssa pastaa, esim spagettia. Omasta kastikkeestani tuli kolme annosta. Sekoita keitetty spagetti ja kastike kattilassa. Raasta pastan sekaan n. 50g manchego-juustoa ja sekoita.

Rouhi pasta-annosten päälle mustapippuria, mikäli muistat. Itse olin niin kiireinen (nälkäinen), että se unohtui kokonaan. Pasta on ihanan suolaista ja makeaa, savuista ja pikkutulista :)

4 kommenttia:

  1. Moi,
    sinä aina käytät paljon eksoottisia aineksia, olet tosi rohkea keittiössä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäähän sitä välillä jotain kokeilla, mutta voisin kyllä käyttää eri aineksia paljon monipuolisemminkin :)

      Poista
  2. No samaa mieltä. Ja miten ihanalta ne jo tekstissä kuulostaa yhdessä. Varmasti herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää, pitäisi tehdä joku päivä uudelleen! Chorizoakin olisi vielä jäljellä... :)

      Poista