perjantai 7. joulukuuta 2012

Aasialainen nuudelisalaatti



Vaikka olen tehnyt usein erilaisia pastasalaatteja, en ole jostain käsittämättömästä syystä tehnyt koskaan nuudelisalaattia. Asia piti korjata heti ja Aasia-tyylinen salaatti alkoi muhia mielessä. Salaattiin voisi käyttää paahtopaistin sijaan ihan hyvin muuta lihaa tai kanaa (valmista tai itse valmistettua).

Tein itse niin pienen palan paahtopaistia, etten käyttänyt sitä uunissa ollenkaan vaan pelkästään pannulla. Käytin 300g palastani salaattiin vain noin puolet, koska tein aika pienen erän. Lihaa olisi kyllä voinut laittaa enemmänkin! Kypsentelin lihaa hiukan pannun lisäksi limetin mehulla ja lopputulos oli kevyesti kirpeä, sopi hyvin aasialaiseen salaattiin!

Liha: Ota naudan paahtopaisti (300g) huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Taputtele paistin pintaan pippureita ja juustokuminaa (minulla oli cumin&pepper-sekoitusta). Paista liha jokaiselta puolelta pannulla, kunnes pinta on ruskistunut. Mikäli pala on isompi kuin 300g, suosittelen pistämään tässä vaiheessa uuniin niin pitkäksi aikaa, kunnes sisälämpö on n. 54. Tätä en ole kyllä kokeillut itse vaan lukenut jostakin.

Laita liha seuraavaksi suolaveteen maustumaan, mielellään yön yli.

Ota seuraavana päivänä liha pois suolavedestä ja kuivaa sitä hieman. Kiedo ympärille kelmua ja laita pakastimeen jähmettymään. Kun liha on tarpeeksi jähmeää, leikkaa siitä erittäin ohuita siivuja.

Asettele siivut lautaselle ja purista puolikkaan limetin mehu päälle. Anna tekeytyä vähintään pari tuntia.

Kastike: Laita kattilaan 2 limetin mehut, 1,5rkl soijakastiketta, 3rkl vettä, 2,5rkl fariinisokeria ja pieni luraus srirachaa. Kiehauta muutaman minuuutin ajan. Anna jäähtyä.

Salaatti: Pilko salaattia varten yksi punainen chili, pala punakaalia ja yksi iso porkkana. Porkkanasta saa kivan ohuita siivuja kuorimaveitsellä. Siivut voi vielä pilkkoa pitkittäin kapeiksi tikuiksi (ja tikut esim. puoliksi, jotta eivät ole niin pitkiä). Tee punakaalista myös mahdollisimman ohuita siivuja. Raasta sekaan yksi valkosipulinkynsi.

Keitä 150g nuudeleita kypsäksi ja valuta hetki kylmässä vedessä. Leikkaa nuudeleita hieman lyhyemmiksi esim. saksien avulla. Lisää nuudeleiden joukkoon seesamöljyä. Sekoita nuudelit ja muut salaattiainekset ja kaada kastike mukaan. Anna tekeytyä jääkaapissa.

Paahda salaattiin muutama ruokalusikallinen seesaminsiemeniä kuivalla pannulla. Lisää salaatin sekaan vielä hieman seesamäljyä ja lisää viimeiseksi paahdetut seesaminsiemenet ja sekoita. Salaatin päälle voi lisätä vielä lehtipersiljaa ja/tai korianteria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti