keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Tomaatti-mozzarellakierteet


Minulla jäi joskus ylimääräistä tomaattikastiketta ja mozzarellaraastetta (ainahan niitä jää esim. pizzan jäljiltä) ja halusin leipoa illaksi jotain pikkusuolaista. Taisin syödä tätä myös eväänä, sillä tämä on niin helppo pakata ja kuljettaa. Tyyliltään tämä on kuin bostonkakku, mutta tietenkin suolainen. Palasia oli kiva repiä isommasta levystä ja tämä sopii varmasti hyvin myös illanistujaisiin, buffetpöytiin jne.

Tästä määrästä tulee hyvin pieni vuoallinen, joten kannattaa ainakin tuplata isompaan versioon!

Sekoita keskenään 2dl lämmintä maitoa, 1tl kuivahiivaa, 1/2tl suolaa ja 1rkl hunajaa. Sekoita joukkoon n. 4dl jauhoja ja vaivaa taikinaksi. Lisää mukaan 50g huoneenlämpöistä voita. Anna kohota hetki.

Leivo taikinasta suorakulmio, joka on hieman alle 1cm paksuinen. Levitä päälle tomaattikastiketta ja juustoraastetta (mozzarella). Mikäli tomaattikastikkeessasi ei ole yrttejä, voit lisätä ne tässä vaiheessa.

Rullaa taikina pötkyläksi ja leikkaa siitä 4-5cm levyisiä paloja. Voitele uunivuoka ja asettele palat vuokaan vierekkäin. Voitele lopuksi kananmunalla ja paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.

4 kommenttia:

  1. Ai että, itse olen kanssa juurikin näiden kaikkien tällaisten pikkusuolaisten suuri ystävä. Tosin se huono puoli tietysti on, että ovat vähän turhankin helposti napsittavia ja tuppaa sitten aina loppumaan aika nopeasti..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ei ne kovin kauaa kerkeä vanhenemaan ja hyvä jos säästyy mitään edes seuraavan päivän lounaaksi, mikä mulla on usein tähtäimessä tällaisia tehdessä :) Pikkusuolaiset on ihan parhaita :)

      Poista
  2. Se näyttää hienolta. Rakastan pikkusuolaisia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuvasta tuli vähän huono, enkä saanut muokattua tuota keltaisuutta pois, oikeasti se oli ihan normaalin taikinan värinen :)

      Poista