torstai 8. marraskuuta 2012

Ruusukaalin ja pekonin liitto


En ole ollut mikään ruusukaalin ylin ystävä. Tähän mennessä. Jos muistelen, missä olen syönyt hyvää ruusukaalia, tulee mieleeni yllättäen lentokone: myöhästyminen, tunnin jonottaminen La Guardian kiitoradalla ja vihdoin ilmassa ja kaksi ruokavaihtoehtoa edessä. Valitsin kalkkunaa ja ruusukaalia. Ja se oli paras lentokoneruoka mitä olen syönyt (pääsääntöisesti en pidä lentokoneruuasta yhtään vaan jätän sen jopa syömättä ja olen mieluummin nälkäinen).

Äiti oli tehnyt vasta kasvislisäkettä, missä oli erittäin maukasta ruusukaalia. Satuin kuitenkin törmäämään Kauhaa ja rakkautta -blogissa pekonilla höystettyyn ruusukaalilisukkeeseen, joka kuvauksen mukaan toimi hyvin myös sellaisenaan. Meillä sitä nautittiinkin (erityisen hyvänä) arkiruokana ruisleivän kera. Ja luulen, että jäin koukkuun.

Ruusukaalipannu: Aloita poistamalla ruusukaaleista (meillä 500g) kannat ja päällimmäiset lehdet. Halkaise ruusukaalit tai laita suurimmat neljään osaan. Kuumenna kattilassa vettä ja laita ruusukaalit kiehumaan viideksi minuutiksi. Valuta.

Leikkaa paketillinen pekonia paloiksi ja siivuta kolme valkosipulinkynttä. Kuumenna pannulla 1-2rkl oliiviöljyä ja kuullota pekonit. Lisää valkosipulit ja kuullota nekin. Lisää vielä ruusukaalit ja paista n. 5min.

Lisää vielä pannulle 1dl kermaa ja anna hautua hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes neste on haihtunut. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

6 kommenttia:

  1. Meilläkin on ollut tätä viime aikoina melko usein, käy tosiaan ihan itselläänkin, valmistuu nopeasti ja on jotenkin lohduttavaa syödä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohduttavaa, todellakin! Maukasta ja lämmintä ja jotenkin kaikki kaalit on tosi kotoisia ja turvaa tuovia. Menipä filosofiseksi ;)

      Poista
  2. Vau, näyttipä hyvältä! Olen itsekin käyttänyt pekonia ja ruusukaalia yhdessä, mutta en koskaan paistinpannulla. Pitää kokeilla tuota maidottomana versiona jossain välissä :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun äiti teki vasta jotain kermatonta vihanneslisäkettä, jossa oli myös paistettu ruusukaaleja (ja ehkä niitä muitakin) pannulla. Sekin oli tosi hyvää! :)

      Poista
  3. Argh inhoan ruusukaalia...mutta jos pekoni tulee mukaan ehkä voisin kokeilla :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä ei voi kyllä inhota ;) Ruusukaalista tuli heti mun ystävä :)

      Poista