keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Pekonikupit brunssille



Olen nähnyt eri blogeissa aamupalalle tehtyjä kuppeja, joita kiertää ulkopuolella pekoni ja sisällä on ainakin kananmunaa. Minäkin halusin brunssille munat ja pekonit vähän uudemmanlaisessa muodossa, joten väsäsin muffinssivuoan kanssa pekonikuppeja. Tosin ei ne kyllä ihan suunnitellusti onnistuneet, sillä pekoni oikaisi uunissa kupin poikki eikä siis ollutkaan munakkaan ympärillä. Samalla se vetäisi ruohosipulit yhten nippuun. Noh, maku lienee tärkein ;)

Aloitin voitelemalla öljyllä muffinssivuoasta kuusi kuppia ja kiersin sen jälkeen pekonit (6kpl) kuppien reunoille (en ollenkaan pohjalle). Riko kulhossa neljä kananmunaa, lisää 2rkl vettä ja sekoita rakenne rikki. Voit lisätä myös pienen ripauksen suolaa. Kaada kananmunaseos kuppeihin. Raasta cheddar-juustoa yhteensä 6rkl ja lisää jokaiseen kuppiin 1rkl juustoa. Pilko pieni nippu ruohosipulia ja lisää kuppeihin. Rouhaise vielä päälle mustapippuria.

Paista pekonikuppeja 200 asteisessa uunissa. Pidin itse kuppeja uunissa n. 15min, jolloin pekoni ja munat olivat erittäin hyvin kypsyneitä. Vähempikin siis riittää, mikäli haluat löysempiä versioita.

Tarjoa pekonikupit välittömästi, sillä ne maistuvat parhaalta juuri uunista tulleina!

4 kommenttia:

  1. Näitä tehtiin tänään äitienpäiväbrunssille. Sopi brunssiherkuksi erinomaisesti, hauska tehdä ja oli tosi hyvää! Kiitos reseptistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla! Mukavaa äitienpäiväsunnuntain jatkoa :)

      Poista
  2. Mies toivoi sunnuntain myöhäiseksi aamupalaksi munapekonikuppeja, surffasimme tähän ohjeeseen ja oli mitä mainiompia! Kiitos kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, kiva kuulla! Joku keväinen viikonloppu minäkin taidan tehdä näitä myöhäiseksi aamupalaksi omalle kullalle :)

      Poista