perjantai 9. marraskuuta 2012

Paistetut lime-banaanit



Ostin filotaikinaa omenabaklavaa varten ja käytin siitä silloin puolet. Toinen puolikas jäi pakastimeen odottamaan muuta käyttöä. Näihin paistettuihin lime-banaaneihin ei kulunut kuin kaksi puolikasta taikinalevyä, koska tein näitä vain kahdelle henkilölle. Taikinalevyjä jäi vielä ainakin piirakkaa varten eli se on varsin riittoisaa.

Löysin tämän ohjeen Tuulihattuenergiaa-blogista. Vaikka tämä on oikea retrojälkiruoka, en ollut itse maistanut sitä aikaisemmin. Tykkäsin kyllä kovasti tästä vaniljajäätelön kera.

Filotaikinalevyt kannattaa ottaa sulamaan noin tuntia aikaisemmin (esim. liinan alle, jotta eivät kuiva kovin paljoa). Minä käytin tähän kaksi puolikasta filotaikinalevyä, yhden banaanin, puolikkaan limetin ja yhden kananmunan valkuaisen.

Aseta yksi filotaikinalevy leivinpaperille. Sivele se ohuelti valkuaisella. Aseta toinen taikinalevy päälle ja sivele myös se valkuaisella. Leikkaa levy neljään osaan. Kuori banaani ja puolita se. Halkaise vielä puolikkaat pitkittäin kahtia. Aseta jokaiselle taikinpalalle yksi banaaninpala kulmittain.

Raasta limetistä kuorta ja purista mehu kuppiin. Sivele banaanit limetin mehulla ja ripottele kuorta päälle. Taittele taikina tiukasti banaanin ympärille. Aloita kääntämällä taikina banaanin päiden yli ja kieritä loppu taikina ympärille. Voit sulkea taikinan sauman sivelemällä valkuaista.

Laita pannulle kuumenemaan reilusti öljyä ja hieman voita. Paista banaaneja välillä käännellen keskilämmöllä. Anna pinnan ruskistua.

Nosta banaanit tarjoilulautaselle ja siivilöi päälle tomusokeria. Koristele limetinkuorilla ja tarjoile vaniljajäätelön kera.

2 kommenttia:

  1. Ihanan herkullista varmaankin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä oli kivasti rapeaa ja pehmeää, makeaa ja kirpeämpää limettiä. Tykkäsin :)

      Poista