torstai 22. marraskuuta 2012

Mangosalsa basilikalla ja letut



Letut on helppoja tehdä ja jos perus mansikka- tai vadelmahillon vaihtaa johonkin vähän eksoottisempaan saa niistä ihan uudenlaisia herkkuja. Tosin olen kyllä näiden perushillojenkin ylin ystävä. Mutta vaihtelu virkistää ja erilaisia lettuja voisi tehdä vaikka jälkiruuaksi vieraille.

Mangosalsan määrä kannattaa ainakin tuplata mikäli tekee isommalle porukalle. Tästä riittää 3-4:lle riippuen ruokailijoiden salsanhimosta. Ohjeessa on sokeria vain 1rkl, sillä oletin mangon olevan jo itsessään kovin makea, mutta todellisuudessa sokeria olisi voinut laittaa ainkin tuplasti.

Mangosalsa: Kuori ja pilko puolikas mango ja lisää kattilaan. Kuumenna ja lisää kattilaan myös 1rkl fariinisokeria (tai jopa 2-3!) ja 1rkl vettä. Keittele muutama minuutti. Lurauta sekaan hieman rommia ja keittele vielä n. 5min. Silppua muutama iso basilikanlehti ja sekoita salsan sekaan. Anna tekeytyä vielä pari minuuttia.

Söimme itse salsan melko pian valmistamisen jälkeen mutta muutaman tunnin jääkaapissa muhiminen olisi voinut toimia myös.

Lettutaikina: Sekoita keskenään 4dl maitoa, 1dl vissyä, 1 muna, 2dl jauhoja, 1rkl sokeria, 1/2tl suolaa ja 1rkl öljyä. Anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia. Paista letut voissa.





4 kommenttia:

  1. Oi, näyttääpäs hyvältä kyllä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Letut on just niitä yksinkertaisen hyviä juttuja :)

      Poista
  2. Ihanan väristä tuo mangosalsa. Varmasti hyvää. Eksyin ensimmäistä kertaa sivuillesi. Tervetuloa vierailemaan myös minun blogissani. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mango on niin pirteää, että sitä pitäisi syödä talvella joka päivä ;) Kiitoksia vinkistä, käynpäs vilkaisemassa myöhemmin myös sinun blogia! Ja tervetuloa tänne uudelleenkin :)

      Poista