torstai 15. marraskuuta 2012

Mango-uunijäätelöTelkkarissa tehtiin kerran tämäntyylistä uunijäätelöä, joten minäkin innostuin kokeilemaan mokomaa retrojälkkäriä. Annoksesta tuli sekä kaunis että maukas, joten tätä pitää tehdä useamminkin! Tein uunijäätelön annosvuokiin ja niitäkin vain syöjien lukumäärän mukaan eli kaksi, joten isommalle porukalle määrä kannattaa moninkertaistaa :)

Aloita murustelemalla kolme Bastogne-keksiä ja sekoittamalla muruihin 1rkl sulatettua voita. Heitä muruseos kuppeihin alimmaksi. Pilko tuoretta mangoa ja lisää se murukerroksen päälle. Pyöräytä mangokerroksen päälle pallo vaniljajäätelöä.

Valmista marenki: Huom! Tästä määrästä marenkia tulee hieman enemmän kuin tarvitsisi kahteen annokseen. Erottele kaksi kananmunan valkuaista ja vatkaa sekoittimella löysäksi vaahdoksi. Lisää sekaan hieman sokeria ja jatka vatkaamista. Lisää sokeria yhteensä 4rkl ja vatkaa marenki kovaksi vaahdoksi. Lado marenki pursotinpussiin ja kiepauta annoksen päälle näyttävät marengit. Laita annokset pakastimeen lepäämään.

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja paista uunijäätelöitä 8min. Syö välittömästi!
6 kommenttia:

 1. Uskaltaiskohan sitä joskus taas koittaa marenkia, edellinen kokeilu ei mennyt putkeen ;) Näyttää hyvältä tämä herkku. Äiti teki lapsuudessa joskus uunijäätelöä enkä melkein paremmasta tiedä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olin viimeksi syönyt uunijäätelöä lapsena. Se on kyllä oikeasti tosi hyvää ja muuntelukelpoista, pitää alkaa harrastaa enemmänkin :)

   Minä en ole kovin kokenut marengin tekijä, mutta tässä se ainakin onnistui hyvin. Tosin, yritin tehdä lopsta marenkiseoksesta irtomarenkeja, mutta ne meni pieleen ja päätyi lopulta koiran satunnaisiksi herkkupaloiksi ;)

   Poista
 2. Uunijäätelöä tulee tehtyä kyllä äärest harvoin, kuvassasi se näyttää kyllä hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja hyvää oli, kerrankin kuva ei valehtele ;)

   Poista
 3. On houkutteleva! Eipä ole tullut aikoihin tehtyä. Hyvä kun muistutit moisesta herkusta. Minä olen joskus askarrellut appelsiinin uunijäätelökulhoksi eli kovertanut sisukset pois, täyttänyt jädellä ja töräyttänyt marengin päälle. Oli hieno ja hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon muuten tehny samalla tekniikalla jäädykettä, joskus yläasteella eli retroherkkua sekin :) Mutta enpä ole koskaan ajatellut että niihin vois lisätä marenkia ja laittaa uuniin, pitää kokeilla!

   Poista