perjantai 16. marraskuuta 2012

Italian Sausage pannupizza

Mitä tulee, jos yhdistää kaksi hyvää? No ihan superhyvää! Italian Sausage nimellä tunnettu jauhelihapizza on ollut meillä suosikki jo pitkään. Viime syksynä kokeilin vähän umpimähkään tehdä pannupizzaa. Nyt ymmärsin ensimmäistä kertaa yhdistää nämä kaksi herkkua ja lopputulos oli ihanan täyteläinen ja syksyyn sopiva!



Pizzahan ei ole mitään pikaruokaa, sillä valmistamiseenkin menee hetki jos toinenkin. Mutta on se kaikki sen arvoista, sillä omatekemä pizza palkitsee jos mikä. Ja parasta on, että yleensä syömistä riittää vielä seuraavallekin päivälle.

Tästä ohjeesta tulee kaksi pannullista pizzaa. Toinen "pannuistani" oli piirakkavuoan kokoinen pyöreä ja toinen isompi neliskanttinen uunivuoka. Ehkä tästä tulisi kokonaisuudessaan yksi iso pellillinen, mutta tykkään itse tehdä tämän vuokiin.

Pohjan rapeuden salaisuutena on runsas oliiviöljy, joten sen kanssa ei kannata pihtailla. Jauhelihatäytteen juju on punaviini ja aniksensiemenet. Rukola pizzan päällä tekee siitä melkein gourmetia ;)



Jauhelihatäyte: Aloita maustamalla jauheliha. Teen itse jauhelihan usein jääkaappiin jo aamulla ja paistan sen illalla. Ehtiipähän maustua hyvin. Sekoita jauhelihaan (itsellä 330g) noin 1dl punaviiniä, 1tl suolaa, 1rkl sokeria, oreganoa, mustapippuria ja n. 1tl aniksensiemeniä. Anna maustua haluamasi ajan ja paista pannulla niin kauan, että ylimääräinen neste häviää.

Pannupizzataikina: Sekoita 3dl 42-asteista maitoa, 1/2 pussia kuivahiivaa, 1,5rkl hunajaa ja 1tl suolaa. Lisää joukkoon 3dl jauhoja ja anna seistä 15min. Sekoita joukkoon vielä 2dl jauhoja ja sen jälkeen 50g huoneenlämpöistä voita. Lisää vielä n. 1dl jauhoja. Kohota taikinaa noin tunti.

Tomaattikastike: Raasta kolme valkosipulinkynttä ja kypsennä niitä hetki oliiviöljyssä. Lisää purkillinen tomaattimurskaa, ripaus suolaa, 1,5rkl ruskeaa sokeria, oreganoa ja mustapippuria. Keittele kasaan noin puolisen tuntia.



Kokoa pizza: Valuta pannun (uunivuoan tms.) pohjalle oliiviöljyä (vähintään pari ruokalusikallista) ja levitä se pullasudilla myös reunoille. Taputtele taikina vuoan pohjalle (taikina liukuu öljyssä, mutta asettuu kyllä myöhemmin). Levitä päälle tomaattikastiketta ja ohut kerros juustoraastetta sekä tuoreita basilikan lehtiä. Levitä seuraavaksi jauhelihaa ja painele kirsikkatomaatin puolikkaita täytteiden päälle osittain taikinan sekaan. Laita päällimmäiseksi vielä kerros juustoraastetta. 

Paista pizzaa 250 asteisessa uunissa niin pitkään, että reunat saavat ruskeaa väriä. Laita lopuksi päälle tuoretta rukolaa.



2 kommenttia:

  1. Ahh pizza!! Se näyttää hienolta, hyvää että et laittanut ananasta :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoretomaatti korvaa tässä ananaksen ;) Tämä oli kyllä erityisen hyvä pizza!

      Poista