torstai 1. marraskuuta 2012

Barbecueribsit A La Fountain



Otsikossa pitäisi kai lukea Barbecueribsit a la La Fountain, mutta koska kirjassa josta ohjeen luin (Pomminvarmat, Mikko Takala), oli ribsit nimetty otsikon mukaisesti, päätin jatkaa samalla linjalla. Ohje on alkujaan siis Sara La Fountainin kirjasta Passion for Food (jota en harmi kyllä itse omista). Ja olivat kyllä niin herkullisia, että minusta tuli kerralla ribsifani! Ja tämä oli vieläpä ensimmäinen kerta, kun itse laitan ribsejä. Todellakin pomminvarmoja!

Aloitin poistamalla ribsilihasta (ohutta porsaankylkiriviä 1kg) kalvot luupuolelta. Sitten paloittelin ribsit yksittäispaloiksi, asettelin uunivuokaan ja rouhaisin päälle merisuolaa.

Kastikkeessa sekoitetaan kattilassa 1tl valkosipulia raastettuna, 2rkl tomaattipyreetä, 2tl tabascoa, 1tl jauhettua juustokuminaa, 1tl paprikajauhetta, yhden appelsiinin mehu, 2tl limetin mehua, 4rkl fariinisokeria ja 3rkl rypsiöljyä. Aineksen kiehautetaan ja keitetään hetki, jotta seos paksuuntuu.

Seuraavaksi ribsit valellaan kastikkeella ja laitetaan 160-asteiseen uuniin kypsymään. Ribsejä kypsytetään yhteensä kaksi tuntia ja voidellaan välillä kastikkeella. Itse kääntelin ribsit puolen tunnin välein ja samalla voitelin.

Ohjeen mukaan ribsejä olisi pitänyt suolata vielä lopuksi uudelleen, mutta itse unohdin. Ei kyllä olisi enää suolaa kaivannutkaan, sillä ribsit olivat ihanan maukkaita, karamellisoituneita ja tahmeita. Aivan täydellisiä!

Lisukkeena meillä oli perus jenkkilisukkeet, mac&cheese ja vihreitä papuja. Ovat lihan kanssa niin tyypillinen juttu Amerikassa ja itselle nostalgisia, joten oli ihan pakko valita juuri nämä :)


5 kommenttia:

  1. Voi mikä herkku!! Nykyään en voi syödä ribsejä ;__; (no, tai tosi tosi harvoin)
    Miten mac&cheese tehdään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää oli ensimmäiset ribsit mitä tein ja heti osui oikea ohje käteen :) Tämä mac&cheese on ihan valmismössöä paketista (nostalgisista syistä). Seuraavalla kerralla teen itse! :)

      Poista
  2. Siinä kirjassa on kaikki hyvää ;) Näitä en ole testannut kun aina kun suomessa etsin ribsejä niin niitä ei saanut kaupasta.. mutta täällä saatan kyllä tehdä. Grillikausi vasta alkamassa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää, sillä se kirja on ollut hankintalistalla jo pitkään :) Mä vaan oon sellainen kirjojen aleshoppailija ja en oo nähny sitä koskaan alessa, nyyh!

      Ribsejä on tosiaan hankala löytää grillikauden ulkopuolella. Itsekin kävin muutamassa kaupassa (yhdessä tarjouduttiin myymään oman keittiön kypsentämättömiä ribsejä, mutta ne olis ollu marinoituja joten en tietenkään halunnu niitä), sitten menin Makkarakauppaan ja sieltä löytyi oikein kivasti :)

      Poista
  3. LIITTYKÄÄ HYVÄNTEKEVÄISYYSMEDIAAN!

    Hyväntekeväisyysmedia Sharewood
    Sharewood on suomalainen hyväntekeväisyysmedia, jossa maailmanparantaminen on helppoa, hauskaa ja ilmaista.

    Sharewoodissa lahjoitat mainostajien rahaa valitsemallesi avustuskohteelle vastaanottamalla mainoksia. Vastalahjaksi saat ystäviä, palkintoja ja hyvää mieltä.

    Mitä enemmän teet hyvää Sharewoodissa, sitä vehreämmäksi kasvaa oma Sharewoodin metsäsi!

    http://sharewood.org/alku.php

    VastaaPoista