torstai 18. lokakuuta 2012

Vuohenjuustorisotto



En ole kovin kokenut risottoihminen syömisen tai tekemisen suhteen. Lähinnä olen nähnyt houkuttelevia risottoannoksien kuvia lehdissä. Päädyn kuitenkin poikkeuksetta italialaisissa ravintoloissa muihin ruokalajeihin ja kotona olen viimeksi tehnyt risottoa muutama vuosi sitten. 

Tämän kokeilun alkuidea oli opiskeluaikaisessa riisiruuassani, joka sitten hiukan ennen h-hetkeä muuttuikin enemmän italialaistyyppiseksi risotoksi ja mehulasit valkoviinilaseiksi. Voi kai sitä nostalgioida opiskeluaikoja joskus myöhemmin. Tämä risotto oli ainakin täyteläistä ja tomaatti nyt sopii ihan mihin vaan paremmin kuin hyvin!

Pilko yksi makea sipuli ja raasta muutama valkosipulinkynsi. Laita kattilaan 2rkl voita ja kuullota sipuleita sekä 2,5dl risottoriisiä muutama minuutti. Lisää kattilaan 1dl valkoviiniä sekä 3dl vettä ja kasvisfondia. Keittele risottoa kokoon ja lisäile välillä vettä (käytin vettä yhteensä n. 5dl eli lisäsin pari desiä keittämisen aikana).

Kun risotto alkaa olla valmista (kaikki neste ei ole haihtunut pois!), lisää sekaan pari kourallista tuoreita pinaatin lehtiä. Lisää myös puolikas rasia pehmeää vuohenjuustoa sekä n. 1dl raastettua parmesania. Leikkaa kourallinen tai pari miniluumutomaatteja kahtia ja lisää ne risottoon. Anna kypsyä muutaman minuutin. Rouhaise risottoon lopuksi mustapippuria maun mukaan.


4 kommenttia:

  1. Mulla taas on niinpäin että yleensä valitsen sen ravintolassa, koska pikkasen pelkään sen tekoa. Vuohenjuusto sopii varmasti loistavasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ollut onneksi vertailukohdetta, joten siksi ei ollut paineita risoton tekemisessä :) Hyvä siis, että ensin tein itse ja sitten vasta maistan ravintolassa/oikeasti Italiassa koko ruokalajia. Niin eipähän ainakaan pety omiin tekeleisiin :)

      Poista
  2. Mmm risotto on ihana "comfort food"! Teen risottoa usein kotona monella tavalla. Sinun tekemäsi näyttää todella herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, sä osaat varmasti tehdä vaikka mitä kivoja risottoja! Pitäiskin käydä ottamassa vinkkejä sun blogista seuraavaan kokeiluun :)

      Poista