sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Vihdoinkin KATU testattu!

Oulun kahvilatarjonta sai odotetun tulokkaan muutama viikko takaperin, kun Kauppuri5:den porukka aukaisi kahvilan Pakkahuoneenkadulle. KATU kahvilaksi nimetty paikka keräsi Facebookissa sen verran paljon faneja jo ennakkoon, että olen siirtänyt omaa vierailuani ensiryntäyksen ulkopuolelle. Nytkin valitsin ajankohdaksi aamun, jolloin oletin kaikkien muiden olevan töissä/koulussa ja minä ainoastaan nauttimassa vapaapäivästä. Osittain olinkin oikeassa, vaikka en ollutkaan läheskään ainoa aamupalastaja. Sain kuitenkin valita mieleisen pöydän :)Olin katsonut jo ennakkoon kuvia myytävistä tuotteista ja vaikka KATU tarjoilee erilaisia aamupala-annoksia, eivät puurot, munakokkelit ja pekonit houkuta minua juuri yhtään. Jos ottaisin aamupala-annoksen, sen tulisi olla Berliinin tyyliin tällainen. Mutta voihan aamupalalla syödä muutakin. Olin suunnitellut etukäteen syöväni täytetyn bagelin, mutta harmikseni en huomannut tiskissä bagelin bagelia. Tarjolla oli aamuaikaan suolaisia piirakoita, wrapeja ja makeita leivonnaisia. Kysyin kuitenkin bageleiden perään ja minulle tehtiin sellainen erikseen. Hyvähyvä, palvelu on aina iso plussa!

Bagelivaihtoehdoista, joita en ehtinyt kuuntelemaan kuin yhden, valitsin kylmäsavulohen. Valitsen sen aina, joten turha edes miettiä muuta ;). Bageli maksoi jotain alle 5e ja lisäksi otin laten, joka maksoi reilut 3e. Bagelissa kohtasi selkeästi amerikkalainen aamupala (bagel ja tuorejuustoa) sekä perinteinen suomalainen kylmäsavulohileipä kananmunineen ja tilleineen. En tiedä pidänkö kuitenkin enemmän esim. savulohen ja piparjuuren yhdistelmästä. Bageli oli ihan ok, mutta mielestäni sen olisi voinut paahtaa ennen täyttämistä, jotta se olisi ihanan rapea. Ei mikään maailman paras bageli siis, mutta ihan syötävä. Latte sen sijaan oli mielestäni tosi hyvä!

Kahvilan miljöö oli odotetusti ihana. Mustavalkoisuus, seinien rosoisuus, ikkunasyvennösten sohvatilat, vanhan rakennuksen puitteet, pieniä naulakoita siellä täällä... Me like! Seuraavalla kerralla pitää testata paikan makeaa puolta :)


2 kommenttia:

  1. Kivalta paikalta vaikuttaa, pääsisinpä itsekin testaamaan pikapuoliin! Uudet kahvilat ilahduttavat kyllä aina, herkkupaikkoja kun ei voi ikinä olla liikaa - etenkään semmoisia, mistä saa hyvää palvelua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta! Hyvästä palvelusta ei voi jäädä muuta kuin hyvä mieli :) Eikä Oulussa ole ainakaan liikaa viihtyisiä kahviloita. Menen kyllä toistekin :)

      Poista