keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Taco Pie


Jatketaan meksikolaisella (tai pikemminkin texmex) linjalla. Tein Tacopiirakkaa eräänä sunnuntaina (oletettavasti) krapulaisille ystäville, joille olin luvannut tarjota lounasta. Tosin maistui tämä ilman darraakin, kun kukaan ei ollut onnistunut sellaista hankkimaan. Näin tämän tyylisen piirakan Pinterestissä ja oli pakko kokeilla itse. Tästä tuli tosi hyvää ja yllättävää kyllä tämä maistui todella herkulliselle myös jääkaapissa vietetyn yön jälkeen. Uusi lemppari!

Pohja: Valmista ensin "taco-kuori" eli piirakan pohja: sulata kattilassa 3rkl voita ja lisää 1,5dl maitoa ja anna lämmetä. Sekoita joukkoon 1 pussi perunamuussiaineksia ja ota kattila pois levyltä. Lisää vielä 1dl kylmää maitoa, 1dl jauhoja ja puolikas pussi meksikolaista perunakuorrutemaustetta. Sekoita taikinaksi.

Painele taikina ohueksi kerrokseksi korkean piirakkavuoan reunoille.

Tomaattisipulisekoitus piirakan päälle: Kuori ja pilko puolikas makea sipuli ja purista päälle yhden limetin mehu. Mausta sokerilla ja suolalla. Poista 2-3 tomaatista siemenet ja pilko pieniksi kuutioiksi. Sekoita sipulien sekaan ja anna tekeytyä.

Jauhelihatäyte: Kuori ja pilko muutama valkosipulinkynsi. Kuumenna pannulla chili chipotle öljyä ja kuullota valkosipuleita. Lisää 400g jauhelihaa ja ruskista. Mausta seos suolalla, cayennepippurilla, mustapippurilla, juustokuminalla, savupaprikajauheella, tabascolla ja chilillä. Tai haluamillasi mausteilla :)

Lisää jauhelihaan vielä 3rkl bbq hickory -kastiketta, 1,5rkl makeaa sinappia ja 2rkl balsamico-ketsuppia. Anna jauhelihan hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Jauhelihasta tulee ihanan karamellisoitunutta.

Lisää jauhelihatäyte piirakkapohjan päälle. Raasta päälle vielä muutama desi raastettua goudaa. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa niin pitkään kunnes juusto on sulanut ja pohja kypsynyt (muistaakseni n. 15min).

Avokadodippi (voit tehdä dipin myös paljon aikaisemmin ja antaa maustua jääkaapissa): Sekoita sauvasekoittimella kuohkeaksi tahnaksi yksi pilkottu avokado, yhden limetin mehu, 2-3rkl appelsiinimehua, suolaa, chilihiutaleita ja n. 100g kreikkalaista jugurttia.

Silppua salaattia pieniksi paloiksi ja lisää hieman jäähtyneen piirakan päälle. Lisää sen jälkeen tomaatti-sipulisekoitus ja silppua päällimmäiseksi tuoretta korianteria.

Tarjoile piirakka avokadodipin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti