maanantai 29. lokakuuta 2012

Rapuleipä guacamolellaKun tekee sushia kahdelle hengelle, täytyy joko tehdä yhtä ja samaa koko homma tai jos tekee erilaisia, jää raaka-aineita vääjämättä yli. Niin kävi myös ravunlihasäilykkeelle, joten ajattelin tehdä pari rapuleipää. Leipiä tehdessäni huomasin ylimääräisinä pyöriviä miniluumutomaatteja sekä puolikkaan avokadon ja vieläpä nipun tuoretta korianteria, joten pakkohan nekin herkut oli leivän päälle iskeä. Vähän tähän tyyliin kuin Kotiharmi cocktailiinsa

Aloita tekemällä raputahna (riittää kahteen pienehköön leipään). Sekoita kulhossa puoli purkkia ravunlihaa, 1,5-2rkl majoneesia, 1tl balsamicoketsuppia, hieman merisuolaa ja maun mukaan chilihiutaleita. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin.

Palasteltu guacamole: Kuutioi puolikkas avokado ja purista puolikas lime päälle. Ripsauta myös hieman suolaa. Kuutioi muutama miniluumutomaatti ja silppua korianteri.

Paahda ruisleipää ja levitä alimmaiseksi raputahnaa. Lisää päälle avokado ja tomaatit. Heitä päällimmäiseksi korianterisilppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti