maanantai 1. lokakuuta 2012

Pehmeä porkkanakeitto ja oliivifocaccia




Kasvisruoka ja keitot jyrää edelleen. Molemmat yhdistettynä vielä parempi! Porkkanakeitosta tuli ihanan pehmeää ja focacciasta suolaisen kirpeää. Erityisen hyvää yhdessä!

Porkkanakeitto: Kuori ja pilko muutaman sentin pätkiksi n. 700g porkkanaa. Laita porkkanat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että porkkanat peittyvät melkein kokonaan. Lisää kasvisfondia sekä valkosipulijauhetta (minulla ei ollut tuoretta ja periaatteessa jauhe sopii keittoon tosi hyvin) ja keitä porkkanoita niin pitkään kunnes ovat tarpeeksi pehmeitä muussattavaksi.

Muussaa porkkanat nuijan avulla. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi ja lisää välillä täysmaitoa. Käytin itse yhteensä 2,5dl maitoa, että keitosta tuli tarpeeksi laihaa (ei kuitenkaan kovin laihaa). Murustele joukkoon 50g fetajuustoa ja kiehauta keittoa vielä sen verran, että juusto sulaa sekaan. Mausta suolalla, mikäli tarvitsee. Silppua tuoretta korianteria ja lisää keiton päälle.




Oliivifocaccia: Sekoita 2dl lämmintä vettä ja 25g hiivaa. Lisää joukkoon 1tl suolaa ja 1rkl hunajaa. Lisää jauhoja n. 4dl sekä 3rkl öljyä (esim. avokado ja/tai oliiviöljyä). Muotoile taikinasta muutaman sentin korkuinen soikio pellille ja kohota lämpimässä. Kun leipä on kohonnut, valuta päälle hieman öljyä, sivele tapenadea ja rouhaise hieman merisuolaa

Paista leipää 200 asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin ruskea. Lisää paistamisen jälkeen 1-2rkl oliiviöljyä ja anna vetäytyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti