lauantai 13. lokakuuta 2012

Lammashodarit fetamajoneesilla


Hodarit ovat jääneet erityisesti mieleen vuoden takaisen Coney Islandin Nathan's kokeilun myötä, mutta myös yksinkertaisimpina versioina ajalta, jolloin asuin Amerikassa muutaman kuukauden. Periamerikkalaisessa perheessä grillataan tietenkin hampurilaisia, syödään lihaa mac&cheesen ja vihreiden papujen kera sekä taiotaan jostain (purkista?) pieniä tomaattikastikkeessa lilluvia nakkeja minihodareihin.

Olen kaipaillut noita minihodareita (niitäkin pitää kokeilla joskus), mutta muutama viikko sitten halusimme ehdottomasti pöhäyttää grillin tulille ja leikkiä vielä kesää. Kaupasta lähti mukaan krakowanmakkaroita lampaanlihasta, sillä tarkoituksena oli tehdä hieman eri vivahteella hodareita kuin perinteiset versiot.

Tein hodarisämpylät itse ja halusin niistä isoja. Ja tein kyllä liian isoja! Suosittelen leipomaan alla olevasta taikinasta vähintään neljä sämpylää. Tai jos haluaa pienempiä, niin sitten vielä enemmän. 

Taikina: Liota 25g hiivaa 1,5dl lämpimään täysmaitoon. Lisää 30g huoneenlämpöistä voita, 1tl suolaa ja 2dl vehnäjauhoja vähitellen ja koko ajan vaivaten. Anna taikinan kohota hetki ja lisää sitten vielä n. 2dl jauhoja. Muotoile taikinasta pellille pitkulaisia sämpylöitä haluamasi määrä. Kohota vielä lämpimässä tunnin verran. Paista 220 asteessa n. 10min, riippuen sämpylöiden koosta.Fetamajoneesi: Tein hodareille lampaan makuun sopivan fetamajoneesin, jossa yksinkertaisesti yhdistin valmista majoneesia, valkosipulijauhetta sekä murusteltua fetajuustoa.

Lisäksi lisukkeina oli mm. balsamico-ketsuppia, kuivattua sipulia ja kurkkusalaattia. Niin ja mitä hodarit olisivat ilman amerikkalaista keltaista sinappia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti