maanantai 15. lokakuuta 2012

Katkarapu-nuudelikeitto



Tämä ei edelleenkään yritä olla yhtä hyvä keitto kuin aidot thaimaalaiset. Mutta hyvä korvike tämä on. Keitosta tuli melko vahvan makuinen, mutta se riippuu ihan siitä, miten paljon mausteita laittaa määrällisesti. Maistele keittoa välillä ja tee oman makusi mukainen. Keitto oli ihanan lämmin ja kuten niin monet muutkin keitot, sopii erinomaisesti syksyyn!

Mittaa kattilaan n. 5dl vettä ja mausta yhden limetin mehulla ja kalakastikkeella (maun mukaan, itse laitoin ehkä 1rkl). Kaada joukkoon pussillinen (tai vähemmän) tom kha -maustetta, n. 1rkl sokeria ja chilihiutaleita maun mukaan. Leikkaa muutama lehtikaalin lehti pienemmiksi paloiksi ja lisää keittoon. Anna kiehua n. 10min.

Lisää joukkoon nuudelit (n. 70g) ja anna taas kiehua hiljalleen niin pitkään, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Lisää sen jälkeen kourallinen mung pavun ituja ja kiehauta vielä sen verran, että idut lämpenevät (n. 1-2 minuuttia). Laita keittolautasen pohjalle katkarapuja ja lado keitto rapujen päälle. Silppua hieman tuoretta korianteria ja lisää keiton päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti