sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Hagia Sofia

Ruoka hyvä, kuva huono.

Tapasbaari Andalucian tilalle avattiin jokin aika sitten perinteinen turkkilainen ravintola Hagia Sofia. Harmittelin tapausta aluksi, sillä en ehtinyt käymään Andaluciassa kuin kerran ja oli aikonut mennä toista kertaa jo pitkään. Ilmeisesti liian pitkään, kun en sitten ehtinyt ollenkaan. Mutta onneksi Hagia Sofia ja perinteinen turkkilainen ruoka ovat hyvä vaihtoehto myös!

Lauantaina iltapäivän ja alkuillan välimaastossa ravintolassa on yllättävän täyttä, sillä oletin, ettei suuri yleisö ole vielä ehtinyt löytää melko uutta ravintolaa. Onneksi saimme kuitenkin pöydän. Ja onneksi olimme varanneet syömiseen reilusti aikaa, sillä ruokien ja laskun saaminen kesti melkoisen kauan. Ehtipähän tulla kunnon nälkä, mutta toisaalta jouduimme jättämään jälkiruuan välistä, kun oli kiire eteenpäin. Ehkä nämä ovat kuitenkin vain aloittelevan ravintolan ongelmia.

Olimme niin tylsiä, että koko kolmen hengen seurueemme tilasi saman annoksen: perinteisen iskenderin (24e). Annosvalinta oli kyllä erinomainen, sillä liha oli todella hyvää ja mureaa ja pitaleipä annoksen alla kivan rapeaa niiltä osin kun kastikkeet eivät olleet imeytyneet siihen. Ja ne kastikkeet, valkosipulinen jugurttikastike ja mausteinen tomaattikastike olivat todella herkullisia myös. Lisäksi annoksessa oli salaattia.

Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, sillä tämä annos jäi kutkuttelemaan mieleen ja joudun varmasti seuraavalla kerralla ottamaan uusinnan :)

4 kommenttia:

 1. Ai se on avattu? Pitääpä poiketa joskus. Kuvan annos on nätisti laitettu lautaselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kovasti oli jo vilinää siellä :) Ja minä ainakin tykkäsin!

   Poista
 2. Ihanalta näyttää. Mekin käydään arabialaisissa täällä jonkun verran mutta aina ne on buffetteja olleet. Kiva nähdä joskus tämmönen ala cartekin turkkilaisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Buffeteissa on omat hyvät puolensa (voi maistaa paljon kaikkea eriä, varsinkin jos kyseisen maan ruoka on itselle tuntematonta), mutta oli kyllä ihana syödä kunnollinen turkkilainen annos listalta joka ei ole mitään peruskebapia :)

   Poista