torstai 25. lokakuuta 2012

Chevre-pinaattipizza



Edellisessä postauksessa oli pizzaa mutta niin on muuten tässäkin (eikun apua, niin muuten oli sitä edellisessäkin, ja nyt joku luulee, että meillä syödään joka päivä pizzaa...). Tämä on tosin tehty jo jokunen viikko sitten. Mutta koska viikonloppu lähenee uhkaavasti, saa pizzapostauksiakin olla kai useampia? Vielä olisi ainakin yksi pizza roikkumassa luonnoksissa...

Pohjan tein tällä kertaa seuraavalla ohjeella: 2dl vettä, johon sekoitetaan 1/2tl suolaa, 2tl hunajaa, 1tl kuivahiivaa ja 2dl jauhoja. Sitten taikinan annetaan levähtää 20-30min ja jatketaan sekoittamalla toiset 2dl jauhoja ja 2rkl oliiviöljyä.

Tomaattikastikkeeseen tuli avokadoöljyssä kuullotettua valkosipulia, puoli purkkia tomaattimurskaa, yksi purkki tomaattipyrettä, muutama rouhaisu merisuolaa, hieman sokeria, mustapippuria ja oreganoa. Keittelin kastiketta kasaan 20-30min ja surautin sauvasekoittimella tasaiseksi.

Kokoaminen: Itse pizzan kokosin niin, että alimmaiseksi tuli tietenkin tomaattikastiketta ja sen päälle mozzarellaraastetta. Sitten asettelin pizzan päälle tuoretta pinaattia ja kirsikkatomaatin viipaleita. Viimeiseksi pizzan päälle tuli pehmeää vuohenjuustoa.

Paistoin pizzan 250 asteisessa uunissa. Yleensä n. 8min riittää.

2 kommenttia:

  1. Kärähtäneissä olisi bloggaajakaimalle tunnustusta tarjolla, saa käydä nappaamassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia tunnustuksesta! Kaima on ihan otettu :) Ja kiitos myös haasteesta!

      Poista