torstai 6. syyskuuta 2012

Vihreä pesto



Itse tehty pesto on niin ihanaa etten näe mitään syytä ostaa kyseistä tahnaa valmiina kaupasta. Paitsi tietty jos peston laadulla ei ole niin suurta merkitystä. Mutta pastan kastikkeena pestolla on suuri merkitys ja tuorepastan kanssa maistuu parhaiten itse tehty versio. Tämän ohjeen pestomäärällä tein kahden hengen annoksen pastaa ja lisäksi pesto-mozzarellaleipiä.

Paahda kuivalla pannulla 3/4dl pinjansiemeniä. Riivi yhden basilikan lehdet, raasta 3/4dl parmesania ja kuori ja pilko 2 valkosipulinkynttä (tai vain yksi jos et halua kovin valkosipulista). Laita kaikki ainekset, hieman oliiviöljyä ja ripaus merisuolaa korkeaan astiaan ja sekoita sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää välillä oliiviöljyä, yhteensä n. 1-1,5dl riippuen haluamastasi paksuudesta.

Keitä tuorepastaa ja sekoita pesto valutetun pastan sekaan jo kattilassa. Raasta vielä pastan päälle parmesania. Todella yksinkertaista ja hyvää!

2 kommenttia:

  1. Pesto on hyvää! Minäkin tein sitä just ite, parsakaalista tällä kertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, sitä pitää joskus kokeilla! Tein muuten vasta sitä sun punaista pestoa ja sekin oli ihan sikahyvää. En vaan oo kerenny vielä postata sitä :)

      Poista