sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Tomaattikeittoa ja pesto-mozzarella bruschettoja



Olen tomaattikeittojen ylin ystävä. Ja ylipäätään tomaatin. Olen tänne blogiinkin kirjoitellut muutamia erilaisten tomaattikeittojen ohjeita: fetajuustoinen tomaattikeitto, vuohenjuustoinen tomaattikeitto ja nopea perustomaattikeitto. Mutta koska tomaattikeiton ohjeita ei voi koskaan olla liikaa, niin täältä tulee taas yksi! Ja toinenkin on tulossa vielä syksyn aikana.

Löysin tämän ohjeen Millan blogista ja erilaista siinä oli tomaattien ja sipuleiden kypsentäminen uunissa. Ohjeen mukaan keittoon käytetään kirsikkatomaatteja (tai luumu tai pisara), mutta minulla oli cocktailtomaatteja, jotka ovat hieman isompia kuin kirsikkaversiot. Tästä määrästä tuli kolme annosta keittoa.

Halkaise cocktailtomaatit (1kg) pitkittäin niin, että kanta jää toiselle puolelle. Poista kannat. Lohko yksi makea sipuli (tai 2/3 isosta sipulista) ja kuori neljä valkosipulinkynttä. Asettele sipulit alimmaiseksi uunivuoan pohjalle ja lado tomaatit päälle kuoripuoli ylöspäin. Kaada päälle muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä, 1rkl sokeria, 1tl suolaa sekä mustapippuria. Paista uunissa 225 asteessa puolisen tuntia.

Nosta tomaatit pois vuoasta tai tee kuten minä ja jätä vuokaan ja nypi kuoret pois tomaateista. Kuoret lähtevät helposti irti kun vähän nostaa keskeltä vaikka haarukalla. Kaada tomaatit, sipulit ja nesteet vuoasta kattilaan. 

Mausta kanafondilla, punaisella pestolla (laitoin itse n. 2rkl), oreganolla ja muutamilla tuoreilla basilikan lehdillä. Kiehauta ja soseuta sen jälkeen sauvasekoittimella. Lisää vettä, mikäli tarvitsee. Itse lisäsin n. 2dl.


Pesto-mozzarella bruschettat: Minulla oli esipaistettuja sämpylöitä, jotka halkaisin kahtia ja kostutin ohjeen mukaan vedellä. Sivelin sämpylän päälle itse tehtyä pestoa ja laitoin päälle mozzarellasiivun. Paistoin sämpylöitä 200 asteisessa uunissa, kunnes juusto oli sulanut ja sämpylät ruskistuneet. Olivat tosi hyviä ja sopivat tomaattikeiton kanssa erinomaisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti