keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Suolaiset aamupalapannarit



Mustikkapannareiden jälkeen teki mieli kokeilla suolaisia versioita. Suolaiset olivatkin todella hyviä, mutta paaljon täyttävämpiä kuin makeat. No, olihan niissä ihan tuhdit täytteetkin. Taikinasta tuli 16 pannaria, mutta maha tuli täyteen jo muutamasta. Jatkossa voisi tehdä vähän pienempää taikinamäärää...

Sekoita 2,5dl jauhoja, 1/2tl suolaa, 1tl sokeria ja 1tl leivinjauhetta. Sekoita toisessa astiassa 2dl maitoa, 1dl ranskankermaa ja 1 kananmuna. Sekoita jauhoseos ja maitoseos keskenään. Raasta joukkoon 1-1,5dl parmesania ja pilko 5-10 siivua savukalkkunaa/kinkkua tms. Lisää vielä 1-2rkl silputtua ruohosipulia sekä 1rkl sulatettua voita.

Paista pannareita pannulla 3kpl kerrallaan. Lusikoi taikinaa keskilämpöiselle paistinpannulle (aluksi lämmitän pannun kyllä täydellä teholla ja pienennän sitten keskilämmölle). Käytä paistamisessa hieman voita. Käännä pannarit siinä vaiheessa, kun reunat ovat jo hyytyneet ja keskellä näkyy pieniä kuplia. Tosin voi sen kypsyyden myös tarkistaa sieltä toiselta puolelta, sillä pannarit irtoavat pannun pinnasta vaivatta. 

Tarjoa ranskankerman ja balsamicosiirapin kera.


6 kommenttia:

  1. Ensin katoin, että mikä kärmes on lautaselle luikerrellut :) Vaan balsamicoahan se olikin! Taiteellinen kiemura!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, balsamico oli jokseenkin jäykistynyttä, joten tuli kärmeksenä ulos pullosta ;)

      Poista
  2. Muutamasta täyttyy? ei kai noin herkuilla täytteillä.. mulla saattas mennä enempikin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin minäkin ajattelin ja tein pannareita ison pinon kahdelle hengelle... Ja kuinkas sitten kävikään, mutta koira sai ainakin useamman syötäväkseen :D

      Poista
  3. Tämmöisiä pitää kokeilla! Tykkään tuhdeista aamiaisista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat tosi herkkuja ja pannukakut aamupalana on ihan luksusta! :)

      Poista