perjantai 21. syyskuuta 2012

RetkieväätRetkieväiden viehätys on tuttua varmasti monelle: ruoka maistuu aina paremmalle ulkona. Joskus eväät tekisi mieli kaivaa esille jo heti ensimmäisten askeleiden jälkeen, vaikkei nälkä vielä olisikaan.

Muistan lapsena, kun äiti teki meille eväät pitkiä automatkoja varten. Äiti leipoi itse sämpylöitä ja täytti niitä leikkeleillä ja kasviksilla. Ne oli niin hyviä, että muistan ne vieläkin :)

Ikimuistoisia eväitä olivat myös montenegrolaisen hotellin retkivoileivät, joita saimme kahteenkin otteeseen: ensimmäisen kerran Albanian puolelle suuntautuneen reissun aamupalaksi ja toisen kerran aikaisen aamulähtömme vuoksi. Kyseisen hotellin aamupala oli melko yksinkertainen, mutta todella hyvä sellainen. Myös eväät olivat maukkaat, sillä leipien väliin oli mahdutettu jos jonkinlaista ilmakuivattua kinkkua ja leikkelettä, juustoja ja ihania Välimeren maukkaita kasviksia.


Tällä kertaa eväitä syötiin Etelä-Lapin maisemissa Aavasaksan vaaran päällä. Maisemat olivat huikaisevan hienot ja päivä aurinkoinen ja lämmin. Eväinä oli yksinkertaisesti aamupalalla syötyjä pähkinäisiä juustoskonsseja täytettynä kalkkunaleikkeleellä ja kurkulla. Lisää Aavasaksan kuvia löytyy matkablogin puolelta :)

2 kommenttia:

  1. Näissä maisemissa mekin lomailimme viime elokuussa ja taas pääsiäiseksi pitäisi mennä samoihin maisemiin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aavasaksa on kiva retkikohde ainakin syksyllä, keväästä minulla ei muuten olekaan mitään tietoa, pitäisiköhän itsekin käväistä? Tästä pääsee käymään siellä ihan päiväseltään :)

      Poista