keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Pikkutulinen bataattikeitto



Mitäs minä sanoin, keittoa ja kasvisruokaa juuri nyt! Ja otsikon pikkutulisuus on pientä hämäystä, sillä keitto on juuri niin tulinen kuin siitä tekee. Minä ripottelin päälle koristeeksi chilihiutaleita ja ne kuumensivat suuta ihan kivasti. Jopa niin kivasti, että jo toista päivää häirinnyt pääkipu alkoi hälventyä. Onko chilillä vaikutuksia pääkipuun? Kannattaa ainakin kokeilla.

Aloita keiton tekeminen kuorimalla ja pilkkomalla bataatti (n. 700g), yksi iso makea sipuli ja kolme valkosipulinkynttä sekä yksi porkkana. Kuumenna kattilassa 2rkl voita ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää bataatit ja porkkanat ja kypsennä niitä muutama minuutti. Valuta kasvisten päälle 2rkl hunajaa ja 2tl chilitahnaa (Sambal Oelek). Kypsennä vielä joitakin minuutteja.

Kaada kattilaan n. litra vettä. Mausta kasvisfondilla, pippurilla ja suolalla. Keitä kasviksia niin pitkään, kunnes ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella pehmeäksi keitoksi ja lisää vettä, mikäli tarvitsee. Lisää keittoon lopuksi 1dl ruokakermaa ja sekoita vielä sauvasekoittimella. 

Mikäli haluat koristella keittoa, tee kiemuroita/pisteitä ruokakermalla keiton pintaan ja ripottele päälle chilihiutaleita.

2 kommenttia:

  1. Bataattikeitto on ihanaa ja töräys chiliä suorastaan kuuluu sekaan. Näin syksyn tullen tosiaan alkaa tehdä mieli keittoja, joita ei kesäkuumalla (ihan niinkuin semmoista olisi männä kesänä ollut!) haluta syödä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitot maistuu kyllä tällä hetkellä erityisen hyvälle! Ja kaikki missä on chiliä ;) Bataattikeitto oli ensimmäinen laatuaan, en ole aikaisemmin tehnyt. Mutta teen varmasti uudemmankin kerran!

      Poista