maanantai 10. syyskuuta 2012

Pesto Rossoa ja pastaa


Kotiharmi oli tehnyt makoisan näköistä pesto rossoa ja koska itsellä sattui olemaan jääkaapissa reilu puoli purkkia aurinkokuivattuja tomaatteja odottamassa loppukäyttöä ja kaikki muutkin ainekset olivat kuin sattumalta kasassa, niin eihän siinä voinut muuta kuin tehdä itse samaa. Tosin Kotiharmin pesto oli tehty ei-öljyssä-lilluneista tomaateista. Siksi öljymäärä on tässä pienempi.

Pesto Rosso: Pieni n. 150g aurinkokuivattuja tomaatteja ja pilko kaksi valkosipulinkynttä. Paahda pannulla 2,5rkl pinjansiemeniä ja 1rkl seesaminsiemeniä.

Lado ainekset tehosekoittimeen (tai kulhoon ja tee sama sauvasekoittimella) ja lisää vielä muutamia isoja basilikanlehtiä, pieni nippu lehtipersiljaa, merisuolaa sekä pieni loraus oliiviöljyä. Surauta massaksi ja lisää aina välillä oliiviöljyä, yhteensä n. 0,5dl. Mausta lopuksi vielä pippurilla.


Pesto tekeytyi jääkaapissa useampia tunteja ennen käyttöä. Keitin seuraksi tuorepastaa, sekoitin peston (en kaikkea) pastan sekaan pastan valuttamisen jälkeen kattilassa ja lisäsin annoksen päälle parmesania. Nam nam, että tuli hyvää! Loput pestosta menee tomaattikeittoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti