torstai 20. syyskuuta 2012

Pähkinäiset juustoskonssit



Olen näköjään alkanut aamupalaihmiseksi. Kaikki alkoi smoothiesta, french toastista ja aamiaistriflestä. Ja jatkui loppukesästä aamupalalla Berliinin tyyliin, pannukakkuteemalla (sekä suolaiset että makeat) sekä nyt näillä skonsseilla. Mutta viikonloppuaamut ovat niin ihania, että niihin kannattaa panostaa. Varsinkin jos ei osaa enää nukkua edes semimyöhään vaan herää normaaliin arkityyliin aikaisin.



Aloita taikinan teko sekoittamalla kulhossa 5dl vehnäjauhoja, 1rkl leivinjauhetta, 1tl suolaa ja 1rkl fariinisokeria. Mittaa 100g voita ja murustele se taikinan sekaan. Raasta mukaan n. 100g juustoja (esim. parmesania ja jotain tavallista arkijuustoa). Rouhi pähkinöitä (itsellä oli pähkinäsekoitus) n. 3/4dl. Sekoita juustot ja pähkinät taikinaan. Lisää vielä 1dl kermaa ja 1dl maitoa ja vaivaa taikinaksi.

Leivo taikinasta n. 3cm paksuinen kiekko. Painele pyöreällä muotilla taikinasta skonsseja. Tästä määrästä tulee n. 12 pientä skonssia, riippuen muotin koosta. Voitele skonssit kananmunalla ja paista 170 asteisessa uunissa 20-25min.

Syö skonssit hillon tai suolaisten täytteiden kera. Itse tykkään erityisesti persikkahillosta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti