sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Minttusuklaakeksit



"Jouduin" tekemään näitä minttusuklaakeksejä kahdesti, koska ensimmäinen erä meni melko nopeaa. Jos karpalo-valkosuklaakeksit olivat todellista herkkua, eivät nämäkään yhtään pahoja ole, eivät todellakaan. Ohjekin on hyvin samantyylinen, mutta mausteet erit.

Minttusuklaakeksit: Vatkaa 100g voita, 1dl fariinisokeria ja 1dl kidesokeria. Lisää yksi kananmuna ja vatkaa vielä vähän. Sekoita joukkoon 2dl jauhoja, 1/2tl soodaa, 1/4tl suolaa sekä 2rkl kaakaojauhetta (sitä tummaa oikeaa kaakaota). Mikäli taikina on kovin jäykkää, lisää 1-2rkl vettä. Sekoita joukkoon (vähintään) 100g ranskanpastilleja.

Asettele taikinasta pienehköjä möykkyjä uunipellille. Voit tasoitella möykkyjä hieman, mutta ne kyllä leviävät littanoiksi pellille lämmön vaikutuksesta. Paista keksejä 175 asteessa 15min tai vähemmän.

4 kommenttia:

  1. Nam nam! Pitää varmasti kokeilla kun suklaa & minttu on niin hyvä yhdistelmä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää oli just sellasia, että kun otat yhden niin heti perään pitää saada toinen ;)

      Poista
  2. petollisia tällaiset minttusuklaakeksit! Vastustamaton yhdistelmä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ja karkkiakin hujahtaa ihan huomaamatta kokonainen pussillinen keksitaikinan sekaan :)

      Poista