maanantai 3. syyskuuta 2012

Mamma mia, mitä italialaista pizzaa!

Eilisessä postauksessa syötiin pizzaa, joka saisi varmasti italialaisen hokemaan mamma miaa, eikä ihan positiivisessa merkityksessä: pizza on täynnä tavaraa, maut eivät tue toisiaan ja juustokaan ei ole mozzarellaa. Ei sillä, että känkky nyt italialainen pizza edes yrittäisi olla. Huomasin samalla, että en ole edes varsinaisesti vielä esitellyt Rooman reissumme pizza-antia, sillä se on jäänyt odottamaan kotikokeiluversioita kyseisistä herkuista.

En tiedä milloin tulee sopiva heti yrittää tehdä italialaistyyppistä pizzaa, joten esitelläänpäs eri pizzat nyt heti! Tässä on mukana myös yksi pizza Sisiliasta. Eli, mitä olen oppinut italialaisesta pizzasta:
1) Pizza Margherita. Eli juustopizza. Pizzassa ei tarvitse olla täytteitä ollakseen hyvä pizza. Margherita on ehdoton lempparini italialaisesta pizzasta. Hieman tuoretta basilikaa, herkullista tomaattikastiketta ja valuvaa mozzarellaa, se on siinä!
2) Pizza Marinara. Pizza ei tarvitse välttämättä edes sitä juustoa. Tomaattikastiketta, oreganoa ja valkosipulia. Söisin tätä kuitenkin mielellään esim. salaatin kera. Roomassa jaoimme pizzat niin, että kummallakin oli puolikas marinaraa ja puolikas margheritaa. Toimi!
3) Pizza salaatilla. Marinaran päälle voi koota myös salaattia katkaravuilla ja jollain hyvällä kastikkeella. Tämän tyylinen pizza on ehdottomasti menossa kotikokeiluun mahdollisimman pian!
4) Juustopohjainen pizza (valkoinen pizza) jonka päällä on täytteitä. Pizzan täytteinä oli ilmakuivattua kinkkua, kirsikkatomaatteja, rukolaa ja parmesania. Vaikka tykkäänkin pizzan tomaattikastikkeesta yli kaiken, voisi tällaista valkoista pizzaa tuoreilla täytteillä kokeilla joskus. Tämä kyseinen pizza oli ainakin tosi hyvää!
5) Jotain uutta pizzatiskistä. En tiedä onko tämä edes varsinaisesti pizzaa, mutta se löytyi Rooman lentoaseman ravintolan pizzatiskistä. Ja oli muutes ihan hirvittävän hyvää! Sisällä oli ilmakuivattua kinkkua, rukolaa ja parmesania. Miten tällaista saisi tehtyä itse? Ja mikä ruokalaji tämä varsinaisesti on?

4 kommenttia:

 1. Eiihhh! Ihania herkkuja. Joo ja yksinkertainen onkin parasta: margherita mozzarelloineen taitaa lähteä meidän ens viikonlopun mättölistalle.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on kyllä paha katella (nälkäisenä). Onneks meillä oli just sitä tomaattikeittoa sillä sun ohjeella ja sit tein itse pestoa ja siitä pesto-mozzarella bruschettoja keiton kans, niin oli kyllä hyvää!

   Poista
 2. en kyllä pysty kattella!!! niin hyvän näköstääää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu varsinkin toi eka pizza on niin ihanan näköinen, että pahaa tekee ;)

   Poista