tiistai 11. syyskuuta 2012

Ihana avokadopastaChicling-blogin Hannan Safkaa-kirja on ollut monilla viime aikojen lukulistalla ja vähintäänkin yhtä monet ovat kokeilleet kirjan avokadopastaa. Minulla ei ole itse kirjaa, mutta kyseinen ohje on luettu useistakin blogeista. Tosin minulle kävi pieni moka: en huomannut ohjeen olevan neljälle, joten tein kastiketta ohjeen mukaisen määrän, mutta keitin pastaa vain kahdelle. Lopputulos: ihanan avokadoinen pasta, juuri minun makuun! Tästä tuli ehdottomasti myös minun lempparia, mikä ei ole kovin yllättävää, jos mukana on avokadoa, limettiä, valkosipulia ja chiliä.

Pieni yksi valkosipulin kynsi ja puolikas chili (poista ensin siemenet). Laita molemmat tarjoilukulhoon ja tee kastike suoraan siihen. Purista sekaan yhden limetin mehu. Halkaise kaksi avokadoa, poista kivet ja paloittele ja kaavi sitten lusikalla sisältö kulhoon. Hienonna kourallinen persiljaa ja toinen basilikaa. Raasta 1dl parmesania ja 1dl pecorinoa. Muussaa avokadot ja mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita joukkoon 0,5dl oliiviöljyä. Sekoita mukaan myös yrtit ja juustot.

Keitä pasta. Ota pastan keitinvettä talteen 1dl ja kaada kastikkeen joukkoon (sekoita). Valuta pasta ja sekoita kastikkeeseen. 

2 kommenttia: