lauantai 8. syyskuuta 2012

Feta-kasvispaistos uunissaOlin jo elokuun puolella luvannut kokata opiskeluaikojeni bravuureita, helppoja ja edullisia ruokia, jotka eivät vaadi kovin suurta ja monipuolista keittiövälinearsenaalia. Nyt tuli juuri sopiva hetki tehdä feta-kasvispaistosta, sillä Pastanjauhannassa kyseltiin arjen pikaisia pelastajia reseptikilpailun muodossa. 

Feta-kasvispaistos ei ole mitään pikaista ruokaa, mutta varsinaisesti sen tekemiseen kuluu vain kasvisten pilkkomiseen menevä aika ja muuten ruoka kypsyy uunissa itsekseen. Raaka-aineita on melko vähän, joten kaupassakaan ei tarvitse kierrellä tuntitolkulla. Lisäksi tästä määrästä tulee 5-6 annosta (riippuen kesäkurpitsan ja tomaattien koosta ja määrästä), joten varsinkin meidän kahden hengen taloudessa tätä syödään vielä toisenakin päivänä (+lounaaksi).

Feta-kasvispaistos maistuu parhaalta patongin kera. Periaatteessa kasvisten alle voisi myös lykätä muutaman desin riisiä, sillä kasvikset luovuttavat paljon nestettä ja näin riisi kypsentyy samalla uunissa. Taidankin kokeilla sitä seuraavalla kerralla. Tosin maistuu tämä hyvälle ihan ilman riisejä ja patonkejakin!Aloita siis pilkkomalla yksi kesäkurpitsa ja 7-8 tomaattia. Lado lohkot uunivuokaan ja kaada sekaan purkillinen fetajuustoa. Valuta päälle muutamia ruokalusikallisia oliiviöljyä ja mausta suolalla (suolaa tulee olla tarpeeksi, mutta tietenkin oman maun mukaan), pippurilla ja ripauksella ruskeaa sokeria. Sekoita.

Paista uunissa 200 asteessa aluksi n. 20min ja lisää sitten vuoan päälle alumiinifoliota, jotta kasvikset eivät paistu liikaa. Paista vielä n. 40min eli yhteensä tunti. Loppuvaiheessa uuniin voi sujauttaa patongin kypsymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti